Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförleri kontak kapatma eylemi başlattı.

Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi
  Şırnak ' ın Silopi ilç ; esindeki Habur Sınır Kapısı ü ; zerinden Kuzey Irak ' a yü ; k taşıyan kamyon şofö ; rleri kontak kapatma eylemi başlattı . Kuzey Irak hü ; kü ; meti tarafından yeni uygulamaya konulan bü ; tü ; n ceza ü ; cretlerine yapılan yü ; zde yü ; zlü ; k zamlar şofö ; rler tarafından protesto edildi .

Şırnak İl Ö ; zel idaresi TIR parkında eyleme başlayan şofö ; rler Kuzey Irak hü ; kü ; meti tarafından yapılan yeni uygulamalardan sonra ç ; ok mağdur durumda bırakıldıklarını dile getirdiler . Araç ; larına Tü ; rk bayrağı asarak kontak kapatan şofö ; rler sorunlar ç ; ö ; zü ; lene kadar kontak aç ; mayacaklarını ifade ettiler . Kontak kapatma eyleminde bulunan şofö ; rlerden Esat Tankar , Kuzey Irak hü ; kü ; metinin kendilerine ç ; ok haksız bir uygulama yaptığını sö ; yleyerek , ' Muamele ve diğer cezaların ü ; cretlerini iki katına ç ; ıkarmışlar . Biz zaten zor kazanıyorduk . Kazandığımız ancak bizim geç ; imimizi sağlıyordu . Ancak son yapılan haksız uygulamalardan sonra hiç ; bir şey kazanamayacağız . Bunun iç ; in kontak kapatma eylemi başlattık . Sorunlarımız ç ; ö ; zü ; lü ; nceye kadar kontak aç ; mayı dü ; şü ; nmü ; yoruz ' diye konuştu .

Şofö ; rlerden Şehmus Gü ; zel ise Irak tarafına yü ; k taşıyan kamyon şofö ; rlerinin ç ; ok sahipsiz kaldığını ifade ederek herkesin sırtlarından geç ; inmeye ç ; alıştıklarını belirtti . Gü ; zel , ' Kuzey Irak hü ; kü ; meti halihazırda bulunan bü ; tü ; n cezaları iki katına ç ; ıkardı . Daha ö ; nce 5 dolar olan park ü ; cretini 10 dolara ç ; ıkartı . Biz zaten ç ; ok zor kazanıyorduk , bu yapılan son uygulamalar ile ç ; ok zor bir durumda kaldık . Zaten karşı tarafta yeterince haksız uygulamalara tabii kalıyoruz . Bizim yetkililerden istediğimiz , şofö ; rlere
sahip ç ; ıkılması ve bu sorunun bir an ö ; nce ç ; ö ; zü ; lmesi iç ; in Kuzey Irak tarafı ile gö ; rü ; şmeler yapılmasıdır ' ifadelerini kullandı .

Bir başka kamyon şofö ; rü ; Yılmaz Yaman ise yeni araç ; aldıklarını ve aracının taksitlerini ö ; deyemez hale geldiğini sö ; yledi . Yılmaz Yaman , ' Şofö ; rlerin ç ; oğu yeni araç ; aldığı iç ; in ç ; ok zor durumlarda kaldılar . Bu şekilde ç ; alışmak bize hiç ; bir şey kazandırmıyor . Bizim amacımız eylem yapmak değil , sadece kendi hakkımızı istiyoruz . Ve yetkililerden bu konuya daha duyarlı olmalarını bekliyoruz ' dedi .