Genelkurmay temsilcisi: Rutin dışına çıkıldı

Plan seminerini izleyen Genelkurmay temsilcisi, 'Rutin dışına çıkıldı' tespitinde bulunurken,'Bu tespit Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ten gizlendi' dedi.

Genelkurmay temsilcisi: Rutin dışına çıkıldı
  Tutuklanan eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ç ; etin Doğan ' ın direktifleriyle 2003 yılında hazırlandığı ö ; ne sü ; rü ; len Balyoz Gü ; venlik Harekâ ; t Planı ' yla ilgili yeni bir iddia , gü ; ndeme bomba gibi dü ; ştü ; . İddiaya gö ; re , seminere katılan Genelkurmay temsilcisi , ' Rutin dışına ç ; ıkıldı ' tespitinde bulundu . Bu tespit , dö ; nemin Genelkurmay Başkanı Org . Hilmi Ö ; zkö ; k ' ten gizlendi ve resmi kayıtlara girmesi engellendi .

RESMİ KAYITLARA GİRMEDİ

Darbe planı olduğu ileri sü ; rü ; len Balyoz Gü ; venlik Harekâ ; t Planı ile soruşturma sonrasında eski 1 . Ordu Komutanı emekli Org . Ç ; etin Doğan ' ın da aralarında bulunduğu ç ; ok sayıda emekli ve muvazzaf subay tutuklanırken , 7 yıl ö ; ncesine ilişkin yeni iddia ortaya atıldı . Bu iddiaya gö ; re , 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 3 ' ü ; general 15 gö ; zlemci ve 26 ' sı general 121 subayla gerç ; ekleşen seminerdeki Genelkurmay temsilcisi , ' Rutin dışına ç ; ıkıldı ' tespitinde bulundu . İkinci iddiaya gö ; re de , ' Rutin dışına ç ; ıkıldı ' adlı rapor , dö ; nemin Genelkurmay Başkanı Org . Hilmi Ö ; zkö ; k ' ten gizlendi ve rapor resmi kayıtlara girmedi . Bu tespit , ' Balyoz ' un darbe planı olduğunu gö ; steren ipucu ' diye nitelendirildi .

Ö ; ZKÖ ; K ' TEN AÇ ; IKLAMA

Dö ; nemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Ö ; zkö ; k , planın gü ; ndeme gelmesinden sonra , ' Emekli bir Genelkurmay Başkanı olmam ve mevzu bahis olayların gö ; rev zamanımda vuku bulmuş olması nedeniyle sö ; yleyeceklerim bu konuya el atmış savcıları ç ; ok etkileyecektir . Soruşturma safhasının gizliliği de ihlal edilmiş olacaktır ' aç ; ıklamasında bulunmuştu . Ö ; zkö ; k , aç ; ıklamasında şu ifadelere yer vermişti : ' Seminer sonuç ; raporu emreden makama hiyerarşik komuta kanalıyla sunulur . Bu raporu Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı , karargâ ; hları inceler ve ö ; zetini komutanlara sunarlar . Basında yer aldığı şekilde suç ; sayılacak şeyler bana sunulmadı . Sonuç ; raporunda da bunların yer aldığını sanmıyorum . Esasen adı geç ; en emekli orgeneral de bunları reddetmektedir . Ama yıllar sonra ortaya ç ; ıkan bu belgeler ciddi bulunursa yargı tarafından gereği yapılacaktır . '

Kaynak : Sabah