Gaziantep'te Sahan Şirehan'la Balık Tüketimi Arttı

Sektöründeki liderliğini Türkiye genelinde sürdüren ve yeni yatırımlarıyla dünyaya açılan Sahan Restoranlar Zinciri, Gaziantep halkası olan Sahan Şirehan ile balık kültürünün de Gaziantep'te yaygınlaşmasında önemli adımlar atılmasını sağladı

Gaziantep'te Sahan Şirehan'la Balık Tüketimi Arttı
  Sektöründeki liderliğini Türkiye genelinde sürdüren ve yeni yatırımlarıyla dünyaya açılan Sahan Restoranlar Zinciri , Gaziantep halkası olan Sahan Şirehan ile balık kültürünün de Gaziantep ' te yaygınlaşmasında önemli adımlar atılmasını sağladı .
Yaklaşık olarak bir yıldır Gaziantep ' te faaliyete başlayan ve kültürel dokusu yanında hijyenik yapısı ve farklı servis anlayışıyla dikkat çeken Sahan Şirehan ' ın aylar önce " Sahan ' da bağlınızı siz seçin biz pişirelim " sloganıyla açtığı balık sezonu büyük ilgi görüyor . Balık kültürünün hızla Gaziantep ' te yayıldığına dikkat çeken Sahan Şirehan Kurumsal Kimlik Danışmanı Gökçe Demir , " Sahan Şirehan her türlü deniz ürününü günlük olarak Gazianteplilerin tadabilmesi ve balık kültürünün de kebap kültürü gibi genele yayılması için başlattığı çalışmalardan önemli sonuçlar alıyor . Yapılan balık satışları Gaziantep ' te balık tüketiminin önemli oranda arttığını da gösteriyor " dedi .
Her türlü deniz mahsulünün bulunduğu Sahan Şirehan ' da Gazianteplilerin özellikle lüfer , lagos , doğal çupra , doğal levrek , mercan , ekstra barbun , barakuda ve hamsi çeşitlerini tercih ettiğini dile getiren Gökçe Demir , şunları söyledi :
" Balık önceki yıllarda Gaziantep ' te tüketimi az olan deniz ürünleri arasında yer alırken son zamanlarda büyük bir tüketim artışı olmuştur . Özellikle Sahan Şirehan ' da ' Sahan ' da balığınızı siz seçin biz pişirelim ' sloganıyla başlayan balık sezonu büyük ilgi görüyor . Bir çok deniz ürününün günlük olarak getirilerek günlük tüketime sunulduğu kurumumuzda işinin ehli balık ustalarımızın hazırladığı menülerde büyük ilgi görüyor . Günlük taze balık yemek isteyen konuklarımızın öncelikli tercih ettiği adreslerin başında gelen Sahan Şirehan ' da yaptığımız antetlerde Gazianteplilerin genel olarak lüfer , lagos , doğal çupra , doğal levrek , mercan , ekstra barbun , barakuda ve hamsi çeşitlerini tercih ettiğini tespit ettik . Beyaz etin insan sağlığı açısından önemi dikkate alındığında balık tüketiminin daha çok artması gerekmektedir . Bunun için balığı toplumun bütün kesimlerine sevdirmek zorundayız . Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor . "