Engel-sizsiniz Gösterileri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 'Engel-sizsiniz' etkinliğinde sahne alan engelli gençlerin keman, flüt, piyano ve dans gösterileri izleyenleri büyüledi.

Engel-sizsiniz Gösterileri
  Tü ; rkiye ' nin ilk tekerlekli sandalye bale topluluğu ise ilk gö ; sterisini sundu .

Antalya Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ve Antalya Gö ; nü ; llü ; leri Derneği ü ; yeleri , Antalya ' da yaşayan engellileri , ' Engel-sizsiniz ' etkinliğinde bir araya getirdi . Antalya Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ' ın eşi Dr . Gü ; nseli Akaydın ' ın başkanlığını yü ; rü ; ttü ; ğü ; Antalya Gö ; nü ; llü ; leri Derneği Kü ; ltü ; r ve Sanat Birimi ile Engelliler Birimi ve Bü ; yü ; kşehir Belediyesi tarafından dü ; zenlenen etkinlik izleyenlere duygulu anlar yaşattı .

Antalya Gö ; nü ; llü ; leri Derneği Kü ; ltü ; r ve Sanat Birimi Başkanı Selen Demirel ile Antalya Devlet Opera ve Balesi ' nde tenor olarak gö ; rev yapan eşi Devrim Demirel ' in sahneye koyduğu etkinliklerde engelli genç ; lerin gö ; sterdiği başarı ayakta alkışlandı . Haşim İşcan Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde dü ; zenlenen 63 engellinin katıldığı etkinlik gö ; rme engelli Alp Ö ; zsö ; kmen ' in viyolonsel gö ; sterisiyle başladı . Gö ; rme engelli gencin viyolonsel tınıları izleyenleri adeta bü ; yü ; ledi . Ö ; zsö ; kmen ' in ardından sahne alan ve ileride mü ; zik ö ; ğretmeni olmayı planlayan gö ; rme engelli Zeynep Temirci de kemanı ile beğenildi .

PSİKOLOG OLUP YAN FLÜ ; T İLE İNSANLARI TEDAVİ ETMEK İSTİYOR
Etkinlikte sahne alan ilkö ; ğretim ö ; ğrencisi yü ; rü ; me engelli Tuğba Ak ise yan flü ; t ile bü ; yü ; k alkış topladı . Amacının ileride psikolog olup yan flü ; t ile insanları tedavi etmek olduğunu sö ; yleyen Ak , sempatik tavırları ile de bü ; yü ; k beğeni topladı .
İspanyol dans grubunun ardından sahne alan yü ; rü ; me engelli Umut Ö ; zberk ise piyanosu ile ç ; aldığı şarkılarla izleyenlere duygusal anlar yaşattı . Sahnede seyircilere seslenerek ' Bu etkinlik ile umarım bizi biraz daha anlarsınız ' diyen Ö ; zberk ' in sö ; ylediği şarkılara izleyiciler de eşlik etti .

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE BALE
Son bö ; lü ; mde işitme ve zihinsel engelli ç ; ocukların kolbastı ve teke zortlatması oynadığı , down sendromlu ç ; ocukların hiphop yapıp koro eşliğinde şarkı sö ; ylediği etkinlikte en fazla dikkati Tü ; rkiye ' nin ilk tekerlekli sandalye bale topluluğu ç ; ekti .
Cafe Anatolia ' nın September Storm adlı eseri eşliğinde bale yapan tekerlekli sandalyeli genç ; lerin gö ; sterisi izleyicileri adeta bü ; yü ; ledi . İzleyicilerin nefesini keserek izlediği bale gö ; sterisi bü ; yü ; k alkış topladı .

DUYGU FIRTINASI
Gö ; sterinin ardından eşi Gü ; nseli Akaydın ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Antalya Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın , yaşadığı duygu yoğunluğu nedeniyle konuşmakta gü ; ç ; lü ; k ç ; ektiğini sö ; yledi . Yaşadığı durumu ' Duygu fırtınası ' olarak tanımlayan Akaydın , şö ; yle konuştu : ' İnsanlığa sığmayan olayların yaşandığı Tü ; rkiye ' de insanlık dersi verecek bir duygu felsefesi . Bu gö ; steride bir duygu seli var . Engelli genç ; lerin gelişmeleri iç ; in her tü ; rlü ; desteği vermeye devam edeceğim . Sadece yol yapan bir belediye değiliz . Bu gö ; steri ile bazı dersleri bir kez daha ç ; ıkardım . '

Gö ; steriyi hazırlayan tenö ; r Devrim Demiral de tutkunun engel tanımadığını tü ; m Tü ; rkiye ' ye bu gö ; steri ile gö ; sterdikleri iç ; in ç ; ok mutlu olduğunu belirterek ' Hayalimiz bale topluluğu ile yarım saat sü ; ren bir eserle devlet opera bale sahnesine koymak istiyoruz ' diye konuştu .