Emniyet'ten kan donduran 'Balyoz' raporu

Emniyet'in Balyoz Planı'yla ilgili raporunda 'Darbenin terör örgütlerine 'sızma' ekibinde 800 sivilin ismine rastlandı.

Emniyet'ten kan donduran 'Balyoz' raporu
  Birinci dalgasınra 21 ' i emekli ve muvazzaf generalinde aralarında bulunduğu 49 ismin , ikinci dalgasında Ç ; arşaf ve sakla planlarında yer alan cami bombalama timlerinde adı bulunan 18 subay ve astsubayın gö ; zaltına alındığı Balyoz Darbe Planı soruşturmasının ü ; ç ; ü ; ncü ; dalgasının terö ; r ö ; rgü ; tlerine sızanlar ile darbenin sivil ekibine olacağı iddia ediliyor . Balyoz darbesinin sivil kanadında 800 sivilin yer aldığı , bunlardan 200 ' ü ; nü ; n ise PKK ve El Kaide gibi ' kullanılacak ' ö ; rgü ; tlere sızdığı tespit edildi .

İSTENİLEN EYLEMLERE YÖ ; NLENDİR

TUBİTAK , Emniyet Kriminal ve ismi aç ; ıklanmayan bir ü ; niversiteye yaptırılan incelemelerde orjinal oldukları ve 1 . Ordu Karargahı ' ndaki bilgisayarlardan ç ; ıktığı tespit edilen Balyoz Gü ; venlik Harekat Planı ' Hazırlık ' , ' Uygun Ortamın Hazırlanması ' , ' İcra ' ve ' Yeniden Yapılanma ' olmak ü ; zere 4 aşamadan oluşuyordu . Her aşamanın alt başlıkları yer alan planın en dikkat ç ; eken bö ; lü ; m ise ' Hazırlık ' aşamasındaki ' sızma ' planıydı . Planda , ç ; ok sayıda asker ile sivilin sağ ve sol terö ; r ö ; rgü ; tlerine sızdığı belirtiliyor . Planda ö ; rgü ; tlerin istenilen eylemleri yapmaya yö ; nlendirildiği ifade ediliyordu .

SIZACAK-VURACAK-PROVOKE EDECEK

' Sızma Planı ' ile ilgili ç ; alışma yapan emniyet birimlerinin hazırladıkları ve soruşturma savcılarına gö ; nderdikleri raporda , sızma planında 800 sivilin de isminin geç ; tiği , bu isimlerin 200 ' ü ; nü ; n El Kaide ve PKK gibi ö ; rgü ; tler adına eylemlere katıldığı belirtildi . Sızma ekibindeki sivillerin bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nü ; n , Sakal , Ç ; arşaf , Suga ve Oraj planlarının devreye sokulmasının ardından halkı provoke edip sokağa dö ; kmekle gö ; revlendirildikleri belirlendi . Raporda , El Kaide ' nin İstanbul ' daki ikiz saldırılarına da atıfta bulunulduğu ve Balyoz Planı ' ndan sadece 8 ay sonra gerç ; ekleşmesinin tesadü ; f olamayacağın&rdquo ; belirtildiği ifade ediliyor .

FIRTINA , Ö ; RNEK VE Ç ; ETİN ' E SORULDU

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ö ; zden Ö ; rnek ve eski 1 . Ordu Komutanı Ç ; etin Doğan ' a El Kaide saldırılarının da sorulduğu ö ; ğrenildi . Ö ; zden Ö ; rnek ' in avukatı Ali Rıza Dizdar &ldquo ; Mü ; veklilime Balyoz Darbe Planı iddiasında yer alan sinagoglar ve camiler bombalacaktı ' iddiası da soruldu . Bu sorunun nedenini , iddiaların yer aldığı belgenin altındaki tarihin sinagogların bombalanmasından ö ; nceki bir tarihe ait olmasıydı . Biz itiraz ettik . Bu ç ; ok vahim bir iddia&rdquo ; dedi .

El Kaide ve PKK vuracak sıkıyö ; netim ilan edilecek

2003 yılı Mart ayında hazırlandığı iddia edilen Balyoz Darbe Planı ' na gö ; re harekâ ; tının icra safhasında &ldquo ; PKK ve El Kaide ' nin bü ; yü ; k şehirlerde ö ; zellikle İstanbul ' da eş zamanlı bü ; yü ; k eylemleri ve anılan eylemler sonrasında icra edilecek , STK ve ü ; niversiteler ile koordine ederek yö ; nlendireceğimiz ç ; ok geniş katılımlı toplumsal gö ; steriler ve eylemler neticesinde oluşan kaos ve karmaşa nedeniyle ö ; ncelikle olağanü ; stü ; hal ve sonrasında sıkıyö ; netim ilan edilecek&rdquo ; deniliyordu .

Savcı Ö ; z soruşturdu

İstanbul ' daki El Kaide saldırılarını soruşturan savcı olan Zekeriya Ö ; z , şimdi Ergenekon soruşturmasının başında .

İkiz saldırılarda tam 56 can gitti

Balyoz Planı ' nın 1 . Ordu ' da tartışıldığı gü ; nlerden hemen 6 ay sonra El Kaide , İstanbul ' da eş zamanlı olarak 4 bombalı saldırı gerç ; ekleştirdi . 2 sinegog ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne bombalı araç ; larla yapılan saldırılarda 56 kişi hayatını kaybederken , 780 ' den fazla kişi yaralandı . Ö ; calan ' ın 1999 ' da yakalanmasının ardından silahlı militanları sınır dışına ç ; ıkaran PKK , Ağustos 2003 ' te yeniden saldırılara başladı .

Dokunulamaz denilenler iç ; in her şey Ergenekon ' la başladı

Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında yapılan 1 . dalga operasyonda onlarca muvazzaf ve emekli ü ; st dü ; zey subayın tutuklanmasının ardından gö ; zler Ergenekon ' la başlayan darbe iç ; in kaos yaratma amaç ; lı yapılanmalara yö ; nelik soruşturmalarda gö ; zaltına alınan ve tutuklanan muvazzaf ve emekli subaylara ç ; evrildi . Ergenekon , Poyrazkö ; y Cephaneliği , Kafes Planı , Amirallere Suikast , Erzincan Ergenekon ve son olarak Balyoz ile devam eden soruşturmalarda 150 ' ye yakın asker gö ; zaltına alındı . 63 muvazzaf asker halen tutuklu olarak cezaevlerinde bulunuyor .

Ergenekon Terö ; r Ö ; rgü ; tü ; iddiasıyla balaştılan soruşturmada emekli Tuğgeneral Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n gö ; zaltına alınıp tutuklanması Tü ; rkiye demokrasisi iç ; in milat oldu . Ergenekon kapsamında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon tutuklanıp serbest bırakılırken , eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ; ile emekli Orgeneral Kemal Yavuz da gö ; zaltına alındı . Aynı soruşturma kapsamında onlarca muvazzaf ve emekli subay gö ; zaltına alınıp tutuklandı .

POYRAZKÖ ; Y-İRTİCA PLANI-ERZİNCAN

Poyrazkö ; y Cephaneliği soruşturmasında aralarında muvazzaf tuğamiral , albay ve yarbayların da bulunduğu zanlılar gö ; zaltına alındı , bazıları tutuklandı . Amirallere Suikast soruşturmasında da 9 teğmen tutuklandı . Faili meç ; hul cinayetlerle ilgili olarak da Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizö ; z tutuklu yargılanıyor . Gö ; zaltına alınıp tutuklanması en fazla gü ; rü ; ltü ; koparanlardan birisi de İrtica ile Mü ; cadele Eylem Planı ' nın altında imzası olan Albay Dursun Ç ; iç ; eak oldu . Ç ; iç ; ek iki kez tutuklanıp serbest bırakıldı . Dursun Ç ; iç ; ek imzalı planı Erzincan ' da uygulamaya ç ; alıştıkları iddiasıyla yü ; rü ; tü ; len soruşturmada ise Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Genç ; oğlu ile 6 muvazzaf asker tutuklandı . 3 . Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de ' şü ; pheli sıfatıyla ifadeye ç ; ağrıldı .

BALYOZ PAŞALARI?KOĞUŞU?OLDU

Balyoz Darbe Planı ile ilgili gö ; zaltına alınan 49 subaydan , 2 muvazzaf tü ; mgeneral , 2 muvazzaf tü ; mamiral , 2 muvazzaf tuğamiral , 9 muvazzaf albay , 3 muvazzaf yarbay ile 1 emekli orgeneral , 2 emekli korgeneral , 1 emekli koramiral , 3 emekli tü ; mamiral , 3 emekli tuğgeneral ile 6 emekli albay tutuklandı .

BALYOZ BİLANÇ ; OSU

23 ŞUBAT 2010

TUTUKLANAN MUVAZZAFLAR

&bull ; Tü ; mamiral Ramazan

&bull ; Cem Gü ; rdeniz

&bull ; Tuğamiral Aziz Ç ; akmak

TUTUKLANAN EMEKLİLER

&bull ; E . Tü ; mamiral Ali Deniz Kutluk

&bull ; E . Tü ; mamiral Ü ; mit Ö ; zcan

&bull ; E . Tü ; mamiral Ö ; zer Karabulut

&bull ; E . Tuğgeneral M . Kaya Varol

&bull ; E . Albay Ali İhsan Ç ; uhadaroğlu

24 ŞUBAT 2010

TUTUKLANAN MUVAZZAFLAR

&bull ; Tü ; mgeneral İhsan Balabanlı

&bull ; Tü ; mgeneral Bekir Memiş

&bull ; Albay Recep Yıldız

&bull ; Albay Mustafa Ö ; ncel

&bull ; Albay Murat Ö ; zç ; elik

&bull ; Albay Yü ; ksel Gü ; rcan

&bull ; Yarbay Hanifi Yıldırım

TUTUKLANAN EMEKLİLER

&bull ; E . Koramiral A . Feyyaz Ö ; ğü ; tç ; ü ;

&bull ; E . Korgeneral M . Yavuz Yalç ; ın

&bull ; E . Tü ; mamiral Engin Baykal

&bull ; E . Tuğgeneral İzzet Ocak

&bull ; E . Albay Emin Kü ; ç ; ü ; kkılıç ;

&bull ; E . Albay Suat Aytın

&bull ; E . Albay Kubilay Aktaş

25 ŞUBAT 2010

TUTUKLANAN MUVAZZAFLAR

&bull ; Tü ; mamiral Semih Ç ; etin

&bull ; Tü ; mamiral Turgay Erdağ

&bull ; Albay Ali Tü ; rkşen

&bull ; Albay Abdullah Zafer Arısoy

&bull ; Albay Ali Rıza Sö ; zen

&bull ; Albay Hasan Basri Aslan

&bull ; Albay Taylan Ç ; akır

&bull ; Yarbay Levent Ç ; ehreli

&bull ; Yarbay Ertuğrul Uç ; ar

TUTUKLANAN EMEKLİLER

&bull ; E . Tuğgeneral Sü ; ha Tanyeri

&bull ; E . Albay Bü ; lent Tunç ; ay

26 ŞUBAT 2010

TUTUKLANAN EMEKLİLER

&bull ; E . Orgeneral Ç ; etin Doğan

&bull ; E . Korgeneral Engin Alan

Mü ; cadele şimdi başlıyor

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ç ; etin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan , ö ; nceki gü ; n Metris Cezaevi ' ne dü ; n akşam saatlerinde de Silivri Cezaevi ' ne nakledildi . Doğan ile Alan , araca binerken adliye kapısındaki yakınlarının alkışladığı gö ; rü ; ldü ; . Balyoz Cuntası kurduğu iddia edilen Doğan ' a 100 sorudan sadece 69 ' unun sorulduğu , emekli orgeneralin de tü ; m iddiaları reddettiği ö ; ğrenildi . Doğan ' ın tutuklama kararı iletildiğinde ilk tepkisinin &ldquo ; Mü ; cadele şimdi başlıyor&rdquo ; dediği ö ; ne sü ; rü ; ldü ; .

Kaynak : Star