Emirdağ'lılar Gecisine Büyük Katılım

Emirdağ Belediyesi ile Emirdağ Kaymakamlığı'nın Afyonkarahisar'da düzenlediği Emirdağlılar Gecesi'ne yurt dışı ve yurt içinden yaklaşık 680 Emirdağlı katıldı.

  Afyonkarahisar İkbal Termal Otel ' de düzenlenen gecede Muazzez Ersoy ve Bedirhan Gökçe de sahne aldı . Sanatçılar söyledikleri türkü ve şarkılar ile konuklara güzel bir gece yaşattı . Geceye , Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga , Belediye Başkanı Burhanettin Çoban , AK Parti Milletvekilleri Sait Açba , Halil Aydoğan , Ahmet Koca , Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli , İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel , Afyon Kocatepe Üniversitesi ( AKÜ ) Rektörü Prof . Dr . Ali Altuntaş , Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Başkanı
Hüsnü Serteser , Afyonkarahisar Ticaret Borsası ( ATB ) Başkanı Mehmet Mühsürler , Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği ( AFSİAD ) Başkanı Şükrü Demirayak ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek konuk olarak katıldı . Gecede bir konuşma yapan Vali Haluk İmga , geceyi yurt dışında da çok sayıda Emirdağlıların onurlandırdığını dile getirdi . Bundan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlatan Vali İmga , Emirdağ ' ın bu toplum bilinci ile çok daha ileriye gideceğine inandığını söyledi . Bunda pek çok insanın ve
aydının katkısı olduğunu belirten Vali İmga , bunların başında da değerli öğretmen Huriye Saraç ' ın geldiğini ifade etti .

BELÇİKA ' DA YAŞAYAN TÜRKLER ARASINDA YAŞAYAN EMİRDAĞLI SAYISI OLUKÇA FAZLA
Belçika Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır da Belçika ' da yaşayan Türklerin arasında Emirdağlıların sayısının oldukça fazla olduğunu belirtti . Bugüne kadar Emirdağ ile Afyonkarahisar ' ın bir araya gelemediğinin altını çizen Bakan Emir Kır , " Ben özellikle son aylarda Emirdağ ile Afyonkarahisar ' ı birleştiren bütün idarecileri kutlamak istiyorum . Emirdağ ' ın kalkınması için akıl birliğine ihtiyaç var . Bakıyorum da dünyada daha fazla nüfus olması için belki de Emirdağlıların katkısına ihtiyaç var .
Çünkü onlar Avrupa ' da önemli yerlere gelmişlerdir . Son aylarda özellikle çok ciddi çalışmalar yapıldı . Bunların öncülüğünü Belediye Başkanı Burhananettin Çoban , Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ve değerli dostumuz Vali Haluk İmga yaptı . Kendileri , bizi ziyaret ettiler çok çeşitli temaslar yapıldı . Bu ziyaretin ticari , kültürel ve sosyal boyutu oldu " diye konuştu .

BELÇİKA ' DAN HEYET HAZİRAN ' DA AFYONKARAHİSAR ' DA
3 Haziran ' da 4 günlüğüne da Belçika ' dan çok büyük bir delegasyon geleceği müjdesini veren Bakan Kır , bunun İstanbul , Afyonkarahisar ve Emirdağ olmak üzere 3 ayaktan oluşacağını dile getirdi . Bakan Kır , " Amaç bu söylediğim sektörlerde mesafe almamız . Şu vurguya da yapmak istiyorum . Emirdağlılar ne kadar önemli mevkilere gelmiş . Ama maalesef Emirdağ kan kaybetmeye devam ediyor . Aralıksız bir göç var . Emirdağ ' da yetişen çocuklarımızın kafalarında tek bir düşünce var . ' Acaba ne yapabilirim , Belçika ' ya gitmek
için veya Avrupa ' nın başka bir ülkesine gitmek için? ' Biz bundan dolayı şu kanaate vardık . Mutlaka Emirdağ ' ın eğitim alanında hesaplanılması lazım . Daha iyi gençlik yetişmesi gerekiyor . Sosyalleşmesi lazım ki , o ilçedeki insanlar orada kalmayı tercih etsinler . Bu bizim için belki de ticaretin , ekonominin içinde en önemli boyutu . Emirdağ insanının Emirdağ ' ın kalkınması destek vermesi gerekiyor . Ama bunun bence öncelikli şartı ise eğitim " dedi .

EMİRDAĞLI BÜROKRATLAR GECEYE İLGİ GÖSTERDİ
Geceye Emirdağlı olan Belçika Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır ' ın yanı sıra Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney , Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala , işadamı Kadir Taşkın , TBMM Başkanlığı Müsteşar yardımcısı Cengiz Sağlam , İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcısı Mustafa Köse , Eskişehir Emniyet Müdür yardımcısı Kadir Kutlu , Finansbank Bölge Müdürü Mustafa Keskiner , Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Fazıl Necdet Ardıç , Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Necdet Sağlam , Beykent
Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof . Dr . Selahattin Sarı ve çok sayıda seçkin konuk katıldı . Gecede Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga , eğitimci Huriye Saraç ' a plaket verdi . Ayrıca geceye katılan onur konuklarına da protokol heyeti tarafından plaket takdim edildi .