Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Malatya Belediyesini Ziyaret Etti

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

  Ziyaret sırasında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ' a brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır , Malatya ' nın aşırı göç alan ve göç veren bir kent olduğunu belirterek , " Sizlerin verdiği destek bizim için çok önemli . Malatya bir sanayi kentidir . Bölgenin cazibe merkezine dönüşmesi için sanayi alanlarının büyümesi gerekiyor . Şehrin alt yapısındaki eksiklikleri gidererek Malatya ' nın sağlıklı büyümesine önem veriyoruz " dedi . Kentsel dönüşümde iyi bir noktaya geldiklerini anlatan Çakır , şöyle konuştu : " Malatya ' nın
yeni bir çevre yoluna ihtiyacı var . Malatya merkez 10 ilçe ve beldeyle birleşmiş durumda . Birçok hizmeti bu beldelerimizi de kapsayacak şekilde vermeye çalışıyoruz . Büyükşehir belediyesi gibi çalışıyoruz . Hizmetlerin doğru ve sağlıklı şekilde verilebilmesi için Malatya ' nın mutlaka Büyükşehir olması gerekiyor . "
Devlet Bakanı Yılmaz da konuşmasında , yerel yönetimlere çok büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi : " Yerel yönetimlerin daha güçlü olması için yetki ve görevlerini artırdık . Son düzenlemelerle gelişimi az olan yerlerin gelişimini hızlandırdık . İmar bütünlüğü açısından parçalı yapı zararlı . Temel alt yapı sorunlarını aşmış olmanız sevindirici . Malatya bir cazibe merkezi . Malatya ' nın Büyükşehir olması gerekiyor . "
Belediye Başkanı Ahmet Çakır , Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ' a kayısı ve kayısı kristali hediye etti .
( NA-HO-Y )