Denizde Rafting Şenliği

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü çerçevesinde denizde rafting şenliği düzenlendi.

Denizde Rafting Şenliği
  Rize Belediyesi Sahil Parkı sahilinde gerç ; ekleştirilen etkinliğe 14 rafting takımı katıldı . Takımlar , ç ; eşitli kategorilerde dü ; zenlenen yarışmalarda birbiriyle yarıştı . Yarış sırasında amatö ; r raftingcilerin kendilerine gö ; sterilen parkuru tamamlamakta bir hayli zorlandıkları gö ; rü ; ldü ; .

Gelişmekte olan Sporlar Federasyonu Başkanı Şafak Tatoğlu , etkinliğin son yıllarda dü ; zenlenen en geniş katılımlı organizasyon olduğunu belirterek , ' 2 Mart Rize ' nin dü ; şman işgalinden kurtuluşu kutlamaları kapsamında Rize Belediyesi tarafından denizde rafting şenliği dü ; zenlendi . Bizlerde , Gelişmekte olan Spor Dalları Federasyonu olarak buna destek verdik . Ç ; ok gü ; zel bir şenlik oluyor . 13 erkek ve 4 bayan takımı var . Bu takımlardan iki tanesi 12-15 yaş grubu sporculardan oluşuyor . Federasyonumuzun son ü ; ç ; yılda dü ; zenlediği en geniş katılımlı etkinlik ' dedi .

Tatoğlu , raftingin denizde de yapılabildiğini gö ; stermek istediklerini belirterek şunları sö ; yledi : ' Mevsim şartlarından dolayı deniz de yapılıyor . Raftingin sportif yanından ziyade rekreatif yö ; nü ; de var . Bu iki unsuru da değerlendirmek istiyoruz . Bu sporun hem denizde hem de derede yapılabildiğini gö ; stermek istiyoruz . '

Sporcular denizde raftingin dereye kıyasla daha zor ama eğlenceli olduğunu belirterek bu sporu herkese ö ; nerdiler . Sporcular rafting yaptıktan sonra tulum eşliğinde horon oynadı .