Chp Uşak Milletvekili Coşkunoğlu Tekel İşçileri İçin Halktan Destek İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, bilişim sektörünün gelişmesinin Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi

Chp Uşak Milletvekili Coşkunoğlu Tekel İşçileri İçin Halktan Destek İstedi
  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu , bilişim sektörünün gelişmesinin Türkiye ' nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi . Ankara ' daki Tekel işçilerinin eylemini " Onurlu bir direniş " olarak adlandıran Coşkunoğlu " Bu direnişe halkımızın destek vermesini istiyorum " dedi .
CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu Uşak ' taki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında kent ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu . Tekel işçilerinin 76 gündür onurlu bir direniş gösterdiğini belirten Coşkunoğlu , bu direnişe halkın da destek vermesi gerektiğini ifade etti . İşçilerin eylemini yürekten kutladığını ve haklı mücadelelerini sonuna kadar sürdürmesi gerektiğini ifade eden Osman Coşkunoğlu , " Tekel işçileri siyaset değil hak arama için eylem yapıyor . Özlük haklarının yok edilip köleleştirilme çabalarına karşı direniyorlar . Bu direnişlerini 76 gündür onurlu bir şekilde sürdürüyorlar . Bu direnişi yürekten kutluyorum . Halkın da bu direnişe destek vermesini istiyorum " dedi .
Türkiye ' nin bilgi ve teknoloji konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini Türk Telekom ' un internet kullanıcılarına sabit telefonu hala zorunlu kılmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Osman Coşkunoğlu şunları söyledi ; " Bilişim sektörünün gelişmesi için ortak çalışmalar yürütülmeli . Bilgi ve teknoloji çağı olarak adlandırılan 21 . yüzyılda ülkemizin daha ileri teknolojilere ve bilişim tekniklerine sahip olması gerekiyor . Bilişim sektörünün önemi her geçen gün artıyor . Bilişim sektörünün kalkınması ülkenin kalkınması anlamına gelir . Ülkemizde Türk Telekom internet hizmeti almak isteyen vatandaşlarımıza sabit telefon zorunluluğu uygulamasını devam ettiriyor . Birkaç yıl önce sabit telefon olmadan internet hizmeti alınması ile ilgili teknoloji gelişti . Altyapısı olmasına rağmen henüz hayata geçirilmemesi ve insanların sabit telefona mecbur bırakılması düşündürücüdür . Özelleştirilen bu kurumun halkımıza alt yapısı hazır olmasına karşın telefon mecburiyeti getirip her ay belli bir ücret talep etmesi rant sağlamaktan başka bir şey değildir . Bu konuda gerekli adımların atılarak vatandaşların bu zorunluluktan kurtarılması gerekiyor "
Uşak ' ın devletten adlığı yatırımların yetersiz olduğu konusunu da bir kez daha dillendiren Osman Coşkunoğlu kentle ilgili sorunları da değerlendirdi . AK Partili Uşak milletvekillerinin hükümeti korumak adına ilin sorunlarını duymazlıktan geldiğini kendisi tarafından başlatılan çalışmalara da destek vermediklerini de iddia eden Coşkunoğlu şöyle devam etti ; " 2009 yılı sonu itibariyle Uşak kişi başına vergi gelirleri sıralamasında hak ettiği yerde değil . Uşak ' tan Ankara ' ya giden kişi başına vergi sıralamasında 81 il içerisinde 39 . sırada yer alırken Ankara ' dan Uşak ' a gelen kişi başı gelir sıralamasında ise 68 . sırada yer alıyoruz . Bu rakamlar 2009 yılını kapsayan Türkiye İstatistik Kurumu ' ndan ( TÜİK ) alınmıştır . Yine Uşak yaşanabilir kentler sıralamasında 10 . sıradan 16 . sıraya geriledi . Ben bu verilerin her geçen yıl kötüye gitmesinden üzüntü duyuyorum . AK Partili milletvekili arkadaşlarımız ise ilimizin refah düzeyini arttırıcı projeler üretmek ve bu kötü tabloları iyileştirmek yerine hükümeti koruyucu işlerle meşgul oluyorlar . Bende Uşak milletvekili olarak bu yaşananları vatandaşlarımıza anlatıyorum anlatmaya da devam edeceğim "