Burhaniye'de Barınak Tartışması

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeye ait köpek barınağında şartların iyi olmadığına dair haberler üzerine basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Firket Akova ile bir grup hayvan sever arasında tartışma çıktı

Burhaniye'de Barınak Tartışması
  Balıkesir ' in Burhaniye ilçesinde , belediyeye ait köpek barınağında şartların iyi olmadığına dair haberler üzerine basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Firket Akova ile bir grup hayvan sever arasında tartışma çıktı . Başkan Akova , hayvan severleri samimi olmamakla suçlarken , onlar da hayvanların yaşam hakkına sahip çıkılmadığını iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler .
Burhaniye ' de geçtiğimiz hafta içinde bir televizyon kanalında barınak hakkında çıkan olumsuz haber üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Fikret Akova ile toplantıyı izlemek için gelen bir grup hayvan sever arasında tartışma çıktı . Gazetecilerle birlikte barınağa gelen başkan Akova , hayvan severlerle karşılaştı . Başkan Akova , hayvan severleri samimi bulmadığını belirterek barınağı terk etmelerini istemesi tartışmalara neden oldu .
Hayvan severlerin barınak dışına çıkmasından sonra Tarım İlçe Müdürlüğü ' nün hazırladığı denetim raporunu basın mensuplarına dağıtan Akova , köpek kulübelerini gezdirdi . Hayvan severlerin gösterdiği tepkiyi samimi bulmadığını belirten başkan Akova , " Konuşmakla bu iş olmuyor . Gelsinler bize yardımcı olsunlar . Kısırlaştırma çalışmalarına katkıda bulunsunlar . Onlar sadece akıl veriyorlar . Barınakta şu anda 112 köpek bulunmaktadır . Burada sağlıklı olan köpekler doğal ortama salınacaktır . Köpekleri sahiplendirmek için de çalışma yapıyoruz . Elimizden geldiğince bu hayvanlara en iyi şekilde bakıyoruz . Bu tür davranışların amacı belediyeyi zorda bırakmaktır . Bunları samimi bulmuyorum " dedi .
Doğayı , Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ( Dohayko ) Balıkesir Temsilcisi Belkis Biçer de yaptığı açıklamada barınakta çalışma yapıldığını , ancak eksiklilerin olduğunu söyledi . Biçer , " Biz başkan Akova ' ya yaşanan aksaklıkları duyurmaya geldik . Ancak o bizi barınaktan dışarıya çıkardı . Buna hakkı yok . Barınak eskisine göre daha iyi ancak kriterlere uygun değil . Burada insanlık ayıbı yaşanıyor . Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız " dedi .
Başkanı Akova ' nın kendilerinden rahatsız olduğunu belirten Murat Durudoğan , hayvan severleri barınaktan çıkarmanın başkana yakışmadığını söyledi . Barınakta hiç hasta ve yaşlı hayvan bulunmadığını belirten Hüseyin Akyüz de , " Bizim amacımız bağcı dövmek değil . Başkanın iyi niyetinden kuşkumuz yok . Ben köpeğimi diri diri çöp arabasından aldım . Biz hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesini istiyoruz " dedi .