Burhan Kuzu: 'Postmodern Dedikleri Yıldırma, Sindirme, Öteleme, 'Lanet Olsun' Deyip Gitme'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 28 Şubat sürecinde yaşananların 12 Eylül ya da 1960 darbesi dozunda açık olmadığını belirterek, '28 Şubat'ta yapılan, postmodern dedikleri, yıldırma, sindirme, öteleme, bezdirme, bıktırma, 'lanet olsun' deyip gitme. Bu yöntem uygulanmış' dedi.

Burhan Kuzu: 'Postmodern Dedikleri Yıldırma, Sindirme, Öteleme, 'Lanet Olsun' Deyip Gitme'
  ' Postmodern darbe ' olarak nitelendirilen 28 Şubat sü ; recinin 13 ' ü ; ncü ; yıldö ; nü ; mü ; nde Fatih ' teki Ali Emiri Efendi Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde ' 28 Şubat ve Demokratik Sü ; reç ; ' konulu panel dü ; zenlendi . Panele konuşmacı olarak katılan Burhan Kuzu , o tarihlerde yapılanların halkı bıktırmaya ve iktidarı değiştirmeye yö ; nelik olduğunu sö ; yledi . Gazeteci-yazar Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak ' ın da konuşmacı olarak yer aldığı panelde konuşan Kuzu , ' 28 Şubat ' ta yapılan , postmodern dedikleri , yıldırma , sindirme , ö ; teleme , bezdirme , bıktırma , ' lanet olsun ' deyip gitme . Bu yö ; ntem uygulanmış . Sincan ' daki tankların yü ; rü ; mesi ' tatbikat ' denmiş , arkasından Ç ; evik Bir ' in aç ; ıklamasına bakıyorsun , ' demokraside balans ayarı ' deniyor . İşin aslında bü ; tü ; n bunlar tamamıyla bir gö ; zdağı vermektir . Bunların bir daha yaşanmaması iç ; in Tü ; rkiye olarak daha hassas ve dikkatli olunması lazım . O dö ; nemde Tü ; rkiye ' de sivil gö ; rü ; nü ; mlü ; generaller vardı . Bunların hortumu kesilince istenmeyen olaylar yaşandı ' diye konuştu .

Sü ; rece ilişkin yaptığı değerlendirmede Ergenekon soruşturmasına da değinen Kuzu , ' Bugü ; n bakıyorsunuz , denize olta atıyorsun balık yerine oltaya mermi takılıyor . Bu nedir diye sorulduğu vakit cevap alınamıyor ' diyerek sö ; zlerini noktaladı .
Gazeteci Nazlı Ilıcak da , 28 Şubat ' ın iktidar devirip iktidar getiren bir yapı olduğunu ifade ederek , ' 28 Şubat ' ta ne gö ; rü ; ldü ; ; ' istemediğimiz iktidarı devirip , istediğimiz iktidarı getiririz ' dendi . Halkın iradesi dışında bö ; yle bir demokrasi gö ; rü ; lmü ; ş mü ; dü ; r ' şeklinde konuştu .

O dö ; nemde , mevcut hü ; kü ; metin itibarsızlaştırılması yö ; nü ; nde adımlar atıldığının işaretlerine rastlandığını aydeden Ilıcak , ' Buradan yola ç ; ıkarak mesela irtica ile eylem planına mutlaka bir darbe planı demeyebiliriz , ama bu psikolojik harekat planlarının neticesine dikkat etmek gerekir . 28 Şubat ' ta da sıcak bir darbe olmadı ama neticesinde arkasındaki desteği azaltacaktır . Mesela cumhuriyet mitingleri de psikolojik harekatın bir parç ; asıydı ' dedi .

Prof . Dr . Mehmet Altan ise , 28 Şubat sü ; recinde kendisinin de en fazla mağdur olan tarafta olduğunu belirterek , yazılarının kesildiğini ve engellerle karşılaştığını belirtti . Bu sü ; recin tekrar yaşanmaması iç ; in daha fazla demokrasiye ihtiyaç ; duyulduğunu kaydeden Altan , ' Haftada 4 kez yazdığım yazılarım 1 ' e indi . Baskılar gö ; rdü ; m . Yazılarım engellendi ' diye konuştu .