Bingöl Valisi Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sorun ve sıkıntıları yerinde dinlemek için başlattığı köy ziyaretlerini sürdürüyor.

  Vali Balkanlıoğlu , Karlıova ilçesinde bir günde 9 köy ile 1 mezraya giderek vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi . Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz ile birlikte ziyaretlerini sürdüren Vali Balkanlıoğlu , ilçeye bağlı 31 köy ve 20 mezrayı gezdiğini söyledi . Karlıova ilçesinde gitmediği 7 köyün kaldığını ifade eden Balkanlıoğlu , en kısa sürede bunları da ziyaret edip diğer ilçelerdeki köyleri ziyarete başlayacağını kaydetti . Halka en iyi hizmeti vermek için yerinde sorunların tespit edilmesinin çok mühim olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu , valilik makamına oturmaya değil , hizmet etmeye geldiğini söyledi . Köy ziyaretleri sırasında vatandaşlarla sohbet eden Vali Balkanlıoğlu , " Vatandaşımızın sayesinde bu görevlerde bulunuyoruz . Bundan dolayı makamımızda oturmaktansa vatandaşların ayağına kadar gidip sorunları yerinde dinlemek istiyorum . Bingöl ' e atandığım günden itibaren hiçbir konuda ayrım yapmadan , her vatandaşa eşit mesafede yardımcı olmaya çalıştım . Bu makamlar bizim saltanat süreceğimiz yerler değildir . Buraya hizmet yapmaya geldim . Valiliğin kapısı nasıl vatandaşa açıksa , aynı şekilde diğer bütün kurumların kapısı da vatandaşa açık olacaktır . Köy gezileri kapsamında Karlıova ilçemizde yaklaşık 40 yerleşim birimini gezdim . Geriye 7 köyümüz kaldı . Bunları da bu hafta içinde tamamlayacağım . Gittiğimiz köylerde vatandaşlar bizi çok güzel karşılıyor . Kadın , erkek , çoluk çocuk demeden herkes gelip rahatlıkla derdini ve sorunlarını anlatıyor . Terör nedeniyle bölgede uzun yıllar insanlar büyük acılar yaşadı . Göçler oldu , işsizlik arttı . Bizlerde bu sorunları çözmek için köy köy dolaşıp vatandaşın talep ve isteklerini dinliyoruz . Bu ziyaretler esnasında vatandaşın sorunlarını , şikayetlerini dinlediğimiz gibi biz de kendi isteklerimizi onlara iletiyoruz " dedi .
Ziyaretler sırasında gözüne çarpan en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu , terörün bitmesi ile birlikte yeniden hayvancılığın canlandırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi . Vali Balkanlıoğlu , " Her ne kadar elektrik , yol , su gibi hizmetler yapılmış olsa da işsizliğin büyük bir sorun olduğu gözlerden kaçmıyor . Bunun için bir zamanlar hayvancılığın merkezi olan Bingöl ' ün tekrar eski günlerine kavuşması için devletin sunduğu imkanlara vatandaşın ilgi göstermesini istiyoruz . DAP kapsamında vatandaşa büyük imkanlar sunuluyor . Yüzde 40 hibeyle vatandaşa süt ineği veriliyor . Et fiyatları her geçen gün artıyor . Alım gücü yok . Neredeyse vatandaş artık kırmızı et tüketemez hale geldi . Bu nedenle hayvancılığın geliştirilmesi için her türlü desteği vereceğiz . Ayrıca Bingöl , özel ağaçlandırma konusunda pilot il seçildi . Vatandaşlarımızın bu konulara ilgi göstermesini bekliyoruz . Şu ana kadar il genelinde 37 kişi özel ağaçlandırma konusunda müracaatta bulunmuş . Bu rakam çok düşük . Bunun daha da yükselmesini bekliyorum . İlimiz genelinde işsiz sayısı fazla olduğu kadar , meslek sahibi kişilerin de çok az olduğunu görüyoruz . İlçe kaymakamlıklarına talimat verdik . Her branşta imkanlar dahilinde kurslar açılacak ve bu şekilde mesleği olmayan vatandaşlarımızı meslek sahibi olacaktır " şeklinde konuştu .
Köylerinde vali ve beraberindeki heyeti gören vatandaşlar ise , karşılaştıkları sorunları anlatma şansı buldukları için mutlu olduklarını söyledi . Vatandaşlar , yöneticilerin ayaklarına kadar gelerek sorunlarını dinlemesinin çok büyük bir gelişme olduğunu ve kendilerine verilen değerin her geçen gün arttığının farkına vardıklarını belirtti .