Beyrut'ta Mukaddes emanetler sergisi

Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesinde korunmakta ve sergilenmekte olan 'Mukaddes Emanetler'in özel fotoğraf çekimlerinden oluşan sergi Beyrut'taki UNESCO Kültür Merkezinde açıldı.

 
Mimar Halid Tadmuri ' nin , Lü ; bnan Mü ; ftü ; lü ; ğü ; yle birlikte dü ; zenlediği serginin aç ; ılışı , ö ; zel sema gö ; sterisiyle yapıldı .

Hz . Muhammed ' in doğum gü ; nü ; mü ; nasebetiyle Lü ; bnan ' ın başkenti Beyrut ' ta aç ; ılan ve Topkapı Sarayındaki ' Mukaddes Emanetler ' in resimlerinden oluşan sergi , Lü ; bnanlılar tarafından bü ; yü ; k ilgi gö ; rdü ; . Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesinde korunmakta ve sergilenmekte olan ' Mukaddes Emanetler ' in ö ; zel fotoğraf ç ; ekimlerinden oluşan sergi Beyrut ' taki UNESCO Kü ; ltü ; r Merkezinde aç ; ıldı . Tü ; rkiye ' de eğitim gö ; ren mimar Halid Tadmuri ' nin , Lü ; bnan Mü ; ftü ; lü ; ğü ; yle birlikte dü ; zenlediği ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Velid Bin Tallal Vakfı tarafından desteklenen serginin aç ; ılışı , ö ; zel sema gö ; sterisiyle yapıldı .

Tadmuri , Hz . Muhammed ' in gelecek hafta kutlanacak doğum gü ; nü ; mü ; nasebetiyle ve ona hakaret iç ; eren bazı filmlere karşı alternatif bir ç ; ağrıda bulunmak amacıyla bu sergiyi dü ; zenlediklerini belirterek şunları sö ; yledi : ' Bu sergi yoluyla Hz . Peygamber ' in hayatını , sahabelerle nasıl yaşadığını , onlarla nasıl ilişki kurduğunu , her yaşa hitap edecek bir şekilde sergiliyoruz . Sergi iç ; in bir de belgesel film hazırladık . Bu eserleri burada sergileyebiliyorsak , bunda İstanbul Kaynak Yayınları ' nın bü ; yü ; k emeği var . Onlar zaten Mukaddes Emanetler kitabını bastı . Bu fotoğrafları ç ; ok kaliteli şekilde vermeleri , buradaki Mü ; slü ; manların aynı şekilde , ortak mirasımıza sahip ç ; ıkmasını ve gö ; sterilmesini sağladı . '

Tadmuri , Osmanlı sultanlarının ' Mukaddes Emanetler ' e nasıl ilgi gö ; sterdiklerini , İslamiyet ' in kıymetli eşyalarına nasıl sahip ç ; ıktıklarını bu sergiyle izleyenlere gö ; sterdiklerini belirterek şö ; yle dedi : ' Arabistan ' da ' Kutsal Emanetler ' den hiç ; bir şey kalmadı . Burada bazı fotoğraflar bunu gö ; steriyor . Biz yine Abdü ; lhamid arşivlerinden , eski Kâ ; be kapılarının fotoğraflarını , eski Mekke fotoğraflarını temin ettik . Bu sergide Osmanlı kü ; ltü ; rü ; nü ; , onların bu Mü ; slü ; man eserlerine nasıl sanat eklediğini gö ; steriyoruz . Bunların hepsi Osmanlı dö ; neminde sultanlar tarafından yaptırıldı . '

Serginin aç ; ılışından ö ; nce , Trablusşam Sema Topluluğu tarafından ö ; zel bir sema gö ; sterisi dü ; zenlendi . Daha sonra da Lü ; bnan Mü ; ftü ; sü ; Muhammed Reşid Kabbani ve Devlet Bakanı Halid Kabbani ile Lü ; bnanlı ü ; st dü ; zey yetkililer tarafından fotoğraf sergisinin aç ; ılışı yapıldı . Sergiyi gezen Lü ; bnanlılar , resimlere bü ; yü ; k ilgi gö ; sterdi . Sergi , 5 gü ; n aç ; ık kalacak .

Beyrut'ta Mukaddes emanetler sergisi