Başkan Turanlı, Seyyar Satıcılarla Bir Araya Geldi

İşleri olmadığı gerekçesiyle kendileri için yapılan pazar yerini terk eden seyyar satıcıları, zabıtaların kendilerini rahat bırakmadığı gerekçesiyle Kahta Belediyesi önünde arabalarıyla bir eylem yapmıştı

Başkan Turanlı, Seyyar Satıcılarla Bir Araya Geldi
  İşleri olmadığı gerekçesiyle kendileri için yapılan pazar yerini terk eden seyyar satıcıları , zabıtaların kendilerini rahat bırakmadığı gerekçesiyle Kahta Belediyesi önünde arabalarıyla bir eylem yapmıştı . Bunun üzerine Belediye Başkanı Yusuf Turanlı eylemci seyyar satıcılarıyla bir araya geldi .
Konuya kesin bir çözüm bulmaya çalışan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı bazı seyyar satıcılarla Kahta Belediyesi Düğün Salonu ' nda bir araya geldi . Yaklaşık iki saat süren görüşmede seyyar satıcıların Mustafa Kemal Caddesinde yapılacak olan kaldırım düzenlemesi nedeniyle başka yere taşınmasının zorunlu olduğunu söyleyen Yusuf Turanlı , seyyar satıcılara ; " Ben sizin ekmeğinizi kazanmaya çalıştığınızı biliyorum ama biraz bizi de düşünün , Trafik Komisyonu ile birlikte aldığımız kararla Mustafa Kemal Caddesi üzerinde büyük bir değişiklik yapacağız . Kaldırımları küçültüp yolu genişleteceğiz . Esnafın eşyasını dışarıya çıkarmasını engelleyip kaldırımları kullanılabilir duruma getireceğiz . Köy dolmuşlarının yerini değiştirip baraj yoluna kaydıracağız ve bu şekilde şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltacağız . Bunların hepsinin yapılabilmesi için ilk önce bütün seyyar satıcıların kendileri için belirlenen yerlerde durması gerekiyor . Siz gitmedikçe biz esnafa kendi eşyanı içeri al diyemiyoruz . Gelin alınmış olan bu karara siz de uyun çünkü durmanız gereken yerleri size sunulan seçenekler arasından yine siz belirlediniz ama şimdi buna uymuyorsunuz . Alınmış kararları bozmak kolaydır ama yeniden uygulamak çok zordur . Ufak bir sorun yüzünden bunu önümüzdeki yıllara ertelemeyelim . Bu Kahta ' nın kaderi olmamalı " dedi .
Seyyar satıcıların görüşme sonrasında oldukça memnun olduklarını ifade eden Turanlı , " Ben öncelikle tablacı arkadaşların bu gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum . Bir ay kadar onlardan müsaade istedik . Ben onlara bol rızıklar diliyorum çünkü onlar rızıklarının peşine düşmüş insanlardır . Ekmeğin ne kadar zor olduğunu biliyorum . Cenabı Allah onların rızkını bol eder , aşağıdaki canlılık inşallah daim olur . Güzel bir hizmetin olacağına inanıyorum . Bir ay sonra burada toplanıp bunun değerlendirmesini yapıp farklı bir alternatif de arayabiliriz " diye konuştu .