Ayvalık'ta Deve Güreşi Heyecanı

Balıkesir Ayvalık Altınova Belediyesi himayesinde yapılan 'Geleneksel 12. Deve Güreşleri'kıran kırana geçti.

Ayvalık'ta Deve Güreşi Heyecanı
  Altınova Atatürk Stadında bu yıl Belediye spor yararına düzenlenen deve güreşlerine Çanakkale ' den , Aydın ' a kadar 90 deve katıldı . Güneşli bir havada binlerce kişinin izlediği deve güreşlerine katılım beklenenin de üzerinde oldu .
Kaymakamlık , Belediye Başkanlığı , Jandarma Komutanlığı ve Esnaf Odası Başkanlığı kupası güreşleri çok çekişmeli geçti ve güreşler sonunda Belediye Başkanlığı Kupasını Asım Sürer Burhaniye ' den Kahraman Efe isimli deve sahibine ve Yazıdere ' den Yandım Ali isimli deve sahibine verdi .
Kaymakamlık Kupasını ise Altınova Belediye Spor Fahri Başkanı Alican Özen Germencik ' ten Gencer ile Çanakkale ' den Hekimoğlu isimli deve sahibine verdi . Jandarma Komutanlığı Kupasını Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahit Sağlam ve Altınova Karakol Komutanı Başçavuş İlyas Sızan Torbalı ' dan Yavaş isimli deve sahibine ve Bergama Kozak ' tan Zorbey isimli deve sahibine verdiler . Esnaf Odası kupasını ise Başkan Hasan Kocabıyık Sarayköy ' den Kulaksız isimli deve sahibine ve Güreş ağası Altınova ' lı iş adamı Fatin Özen Çanakkale ' den Kol Ağası isimli deve sahibine verdi .
Altınova Belediyesi himayelerinde 12 . geleneksel deve güreşlerine ilginç isimler katılırken develer bazen seyirciler arasına dalınca korkulu anlar yaşandı , özellikle Muro isimli deve rakibi Doğan ' a sahayı dar etti ve diğer güreşen Tusunami , Memati , Bozo , Deli Yürek , Miroğlu adlı develer ise seyircilerden bol alkış topladılar .