Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 'Barış İçin Aşk Grevi'

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Aşk Grevi oyunu 6 yıl aradan sonra 'Barış İçin Aşk Grevi' adıyla yeniden Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 'Barış İçin Aşk Grevi'
  1999-2004 yılları arasında kapalı gişe oynayan , Almanya , Mısır , Bosna- Hersek dahil yurtiçi ve yurtdışı turnelerinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Aşk Grevi , ' Barış için Aşk Grevi ' adıyla geri döndü . Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu ' nda gerçekleştirilen oyunun galasına 350 ' nin üzerinde izleyici katıldı .
İZLEYİCİLER KAHKAHAYA BOĞULDU
ABT tarafından bugüne kadar sahnelenen en uzun soluklu oyunların başında yer alan ve 6 sezon aralıksız kapalı gişe sahnelenen Aşk Grevi ' nin ' Barış için Aşk Grevi ' versiyonu izleyicilerin beğenisine sunuldu . Sanatseverler , geleneksel Türk tiyatrosu öğelerine dayanan anlatım dili , doğaçlamaları ile güncel , politik ve toplumsal göndermelerin yer aldığı oyunda neşeli dakikalar yaşadı .
ABT ' NİN DÖRDÜNCÜ OYUNU
Oyunun bitiminde Angoralı Komutan rolünü sergileyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ve tüm ABT oyuncuları , salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı . İzleyicilere açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Adem Akyürek , " 11 aydır Antalya ' da tiyatro adına çok şey değişti . ABT , bu sezon dördüncü oyununu sergilemeye başladı . Ayrıca konservatuar bünyesinde de hazırlanan bir oyunumuz var . Yakın zamanda da daha önce edebiyatla buluşturduğumuz kadınları , ' Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor ' etkinliğinde oynayacakları tiyatro oyunu ile karşınıza çıkaracağız " diye konuştu .
Aristophanes ' in Lysistrate ' sinden esinlenerek yazar Savaş Aykılıç ' ın yazdığı oyunda , kocalarının toprak ve iktidar savaşlarından bıkan kadınların barış sağlanması için uyguladıkları aşk yasağı , oyun içinde oyun kurgusuyla izleyiciye aktarılıyor . Toplumsal ve politik çelişkileri sergileyen bir taşlama niteliğindeki ' Barış İçin Aşk Grevi ' nin reji uygulamasını ise ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan yapıyor . Oyunun dekor tasarımı Cenap Aydınoğlu , müzikleri İhsan Kılavuz , dansları Mehmet Özgür , ışık tasarımı Özgür Dokuyucu , kostüm tasarımı Gizem Karasu ' ya ait . Oyunda Müfit Kayacan , Rüyam Olunçay , Murat Ercanlı , Mehmet Özgür , Safinaz Özgür , Recep Kamiloğlu , Hasibe Özgür , T . Talat Türkeli , Bülent Patoğlu , Saadet Yıldırım , İlhan Örenel , Ezgi Albayrak , Murat Akyol rol alıyor .