Ak Parti 22. İl Danışma Meclisi Toplandı

AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, bedeli ne olursa olsun demokrasi yolculuğundan dönülmeyeceğini söyledi.

Ak Parti 22. İl Danışma Meclisi Toplandı
  AK Parti Bursa İl Teşkilatı ' nın 22 . İl Danışma Meclisi toplantısı , İl Başkanı Nagip Vardar başkanlığında gerçekleştirildi . BUTTİM Kültür Merkezi ' nde yapılan toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Koordinatörü Hasan Ali Çevik , milletvekilleri Mehmet Altan Karapaşaoğlu , Hayrettin Çakmak , Mehmet Emin Tutan , Canan Candemir Çelik , Mehmet Tunçak , Sedat Kızılcıklı , Ali Koyuncu , Ali Kul , Mehmet Ocakden , İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı , Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recep Demirhan , ilçe belediye başkanları , il yöneticileri , ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı .
Türkiye ' nin ne pahasına olursa olsun çıktığı tam demokrasi yolundan dönmeyeceğini dile getiren Vardar , AK Parti ' nin her zaman milletin rotasında hareket etmeye , zorluklara göğüs germeye ve Türkiye ' yi hak ettiği noktaya taşımaya devam edeceğini söyledi .
Parti olarak ' demokrasiyi muhafaza etmek ve yüceltmek uğruna ' verdikleri mücadelenin şimdi olmasa bile yıllar içerisinde anlaşılacağını , tarih sayfalarının bu mücadeleyi altın harflerle yazacağını belirten Vardar , " 8 yıllık iktidarımız boyunca her alanda sorunları bir bir tespit ettik ve çözüm noktasında kalıcı adımları attık . Şu anda ülkemiz , çağdaşlaşma ve ileri demokrasilerle yönetilen , modern ülkeler arasında yer alma konusunda kabuğunu kırma aşamasında bulunuyor . Bu teşkilat ve bu hareket , tarihin seyrini olumlu yönde değiştiren kadrodur . Bedeli ne olursa olsun , ülkemizi tam demokrasiyle yönetilen modern devletler arasına sokacağız . Bu uğurda kararlıyız . Gelecek nesiller , ; AK Parti ' nin hukuk mücadelesini , çetelerle-karanlık güç odaklarıyla mücadelesini takdirle anacak , kendileri için bir miras , bir referans kabul edeceklerdir " dedi .
Vardar , konuşmasında , teşkilat üyelerini seçim hazırlıkları konusunda da bilgilendirdi . Partililere çalışmalarını halkın içerisinde halkla beraber sürdürmeleri , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından siyaset sahnesine taşınan ve sonrasında devlet politikası haline gelen Demokratik Açılım Projesi ' ni herkese , her kesime anlatmaları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vardar , " Demokrasi yolculuğumuzu sekteye uğratmamak , geleceğe taşımak için tüm imkanlarımızı değerlendirmek , bu konuda azami hassasiyeti göstermek durumundayız . Bugüne kadar verdiği tüm sözleri harfiyen yerine getiren tek parti biziz . Sadece seçim zamanlarında sahaya inmedik , yılın 12 ayı sahadayız . Samimiyetin ölçüsüyüz . Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yıllar boyunca oluşturdukları güven ve istikrar rüzgarını da arkamıza alarak , yaptığımız çalışmaları tek bir kişiye indirgenene kadar halkımıza anlatmalıyız . Türkiye ' de değişimin , dönüşümün ve gelişimin adresi AK Parti ' dir . Bu anlayış ve bilinç içerisinde çalışmalarımıza devam etmeliyiz " diye konuştu .
Vardar ' dan sonra söz alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise belediye olarak 11 ay boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalara , belediyenin hedeflerine değindi . Göreve geldikleri tarihten bu yana Büyükşehir Belediyesiyle birlikte özellikle tarihi ve kültürel değerlerin yeniden hizmete alınmasına büyük önem verdiklerini belirten Dündar , bu dönem sonunda Bursa ' nın hak ettiği noktaya geleceğini vurguladı . Dündar , " Bursamız sadece nüfus açısından değil tarihi ve kültürel miras açısından da , modern şehirciliğe elverişli olan zengin alt yapısı açısından da Türkiye ' nin , dünyanın önde gelen kentlerinden biridir . Yerel yöneticiler olarak bizler , Bursa ' nın içinde barındırdığı değerlerin farkındayız . Bu değerleri ortaya çıkarmak , Marka Kent Bursa ' yı oluşturmak istiyoruz . Büyükşehir Belediyemizle birlikte , çalışmalarımız bu yönde tüm hızıyla sürüyor . İnşallah hayata geçen ve inşa aşamasında olan tüm plan ve projelerimizle Bursa ' yı , sadece bizim değil yabancıların da ziyaret etmek için yarışacağı bir kent haline getireceğiz " şeklinde konuştu .
Dündar , konuşmasında , Doğanbey Kentsel Dönüşüm Planı ' na da değindi . Doğanbey ' deki tüm yapıların 2011 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini açıklayan Dündar , 2 ay içerisinde TOKİ yetkilileriyle beraber tüm hak sahipleriyle bir araya geleceklerini , 30 Ağustos 2010 tarihinde çekecekleri kurayla 774 aileyi evleriyle buluşturacaklarını belirtti .
Dündar ' dan sonra söz alan Bursa Milletvekili Altan Karapaşoğlu ise Demokratik Açılım Projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi . AK Parti ' nin açılımı yeni başlatmadığını , 2001 ' de Uludağ ' da yazılan parti programında açılımın esaslarına yer verildiğini söyleyen Karapaşaoğlu , " Parti programımızın ilk sayfaları ; demokratikleşme , özgürleşme ve adalet gibi ilkelerden bahseder . Yani bu adımı yeni atıyor değiliz . Bunlar daha parti kurulurken hedeflediğimiz değerlerdi . Sağlıklı bir hukuk sistemiyle , demokrasi ve özgürlüğün güçlenmesini istiyoruz . Çoğulcu demokrasiyi hukuk devletinin şartı olarak görüyoruz . Bu teorik anlayışların pratik hayata yansıtılabilmesi için ekonominin de güçlenmesi gerekiyordu . 8 yıl boyunca yaptığımız reformlarla ekonomik sorunları tek tek bertaraf ettik . Her alanda yenilikler başlattık . Sorunları tespit ettik ve çözümleri birer birer uygulama alanına aldık . Kalkınmanın ve evrenselliğin yolu , sınırları genişletilmiş demokratik standartlardan geçer . Amacımız terörü sonlandırmak ve demokrasinin sınırlarını genişletmektir " ifadelerini kullandı .