Ahlatlıların Cumhurbaşkanı'ndan Köşk Beklentisi

Ahlatlılar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilçelerini himayelerine almalarından dolayı, ilk adım olarak burada bir köşkün inşa edilmesini istiyor.

Ahlatlıların Cumhurbaşkanı'ndan Köşk Beklentisi
  Cumhurbaşkanlığı köşkünün Ahlat ' ta yapılması ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban , Ahlat ' ın en güzel yerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' e bir köşkün yapılmasının için tüm Ahlatlıların ortak temennisi olduğunu söyledi . Çoban , " Ahlat ' ın tamamı Cumhurbaşkanımızın köşküdür . Ahlat , Türk İslam medeniyetinin bütün temsilcilerinin köşküdür . Bu vesile ile biz şehrin altın anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımıza teslim ettik . Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın mesaisinin ve tatilinin bir bölümünü burada geçireceği bir köşkün yapılmasını arzu ediyoruz . Biz Ahlatlılar diyoruz ki her Ahlatlının evi Cumhurbaşkanımızın evidir , köşküdür . Mutlaka onların içerisinde en mümtaz şahsiyet içeren Sayın Cumhurbaşkanımızın özel bir yeri olmalıdır . Bu köşkü de başta Cumhurbaşkanlığımız inşa ederse bundan büyük bir memnuniyet duyarız . Eğer o vazife bize verilirse biz hiç tereddüt etmeden inşa ederiz . Çünkü Ahlatlılar Sayın Cumhurbaşkanımızın bu teveccühüne kayıtsız kalmak gibi bir zafiyet göstermezler . Ahlat insanı bin yıldır atalarımızın ecdadımızın bıraktığı mirasa kayıtsız kalmamış ki bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu teveccühüne kayıtsız kalsınlar . Gereği nasıl emredilirse o şekilde gerçekleştirilecektir . Biz üzerimize düşen ne olursa eksiksiz yerine getireceğiz . Ve Ahlat ' ın en güzel yerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bir köşkü olmalıdır . Bunu da hususiyetle talep ediyoruz . Çünkü bu tüm Ahlat halkının talebidir . Sayın Cumhurbaşkanımız ilçemizi hem himayesine almıştır hem de şehrimizin altın anahtarını teslim etmişiz . Sayın Cumhurbaşkanımız sahibi olduğu memleketine 2 ' nci kez gelecektir , en azından beklentilerimiz bu yöndedir " dedi .
Belediye Başkanı Çoban , Ahlat Belediye Meclisi ' nin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına bir adet park yaptıklarını da belirtti . Çoban , " İnşallah parkımızın açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirilir . Bu vesile ile köşkte yapacağımız ziyarette kendilerine tüm Ahlat halkının sevgi ve saygısını ileterek , ikinci kez davetimizi tüm Ahlatlılar adına arz edeceğim . 2 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı ' nın Ahlat ' ı himayelerine almalarıyla ilgili 2 ' nci toplantıya katılacağız " ifadelerini kullandı .