6 Heron Türkiye'ye teslim edildi

Kesin kabullerin önümüzdeki hafta içinde yapılması beklenen Heronlardan 6'sı Türkiye'ye sevkedildi.

6 Heron Türkiye'ye teslim edildi
  Heronlar ve iki yer kontrol istasyonu cuma gü ; nü ; Tü ; rkiye ' ye ulaşırken , kesin kabullerinin de ö ; nü ; mü ; zdeki bir iki hafta iç ; inde yapılması ve uç ; akların Silahlı Kuvvetler ' e teslimi bekleniyor .

Edinilen bilgiye gö ; re , uç ; akların son 1 yılı aşkın sü ; redir devam eden testleri tamamlandı . Sö ; zleşme gereği , İsrail tarafının Tü ; rkiye ' ye verilecek toplam 10 Heron ' dan 6 ' sının geç ; ici kabulleriyle ilgili ç ; alışmalar ocak ayının ikinci haftası iç ; inde başladı ve şubat ayı ortalarında tamamlandı .

Kalan diğer 4 Heron ' un sevkıyatının da mayıs veya haziran ayı iç ; inde yapılması ö ; ngö ; rü ; lü ; yor .

Bö ; ylece , 10 uç ; ak , yer kontrol istasyonları ile veri terminali teslimatları tamamlanmış olacak . Bu teslimata , yedek parç ; alar da dahil bulunuyor .

İnsansız hava araç ; larının kullanımı iç ; in gerekli pilot eğitimi de dahil işletme bakım eğitimleri daha ö ; nce İsrail ' de tamamlanmıştı .

Yetkililerden alınan bilgiye gö ; re bu eğitimler , sö ; z konusu uç ; akların işletme ve idamesinin Tü ; rkiye ' de sü ; rdü ; rü ; lmesi ve bu işlerin Tü ; rk teknik ekipleri tarafından yapılmasını sağlayacak şekilde gerç ; ekleştirildi .

Bu eğitimlerde Hava Kuvvetleri ' nden yaklaşık 45 kişi gerekli eğitimi aldı . Pilotlardan bazılarının ' eğitmen ' olarak yetiştirileceği ve bundan sonra pilot ihtiyacının Tü ; rkiye ' nin kendi imkanlarıyla karşılanacağı da belirtiliyor .

İnsansız hava araç ; larının en bü ; yü ; k ö ; zelliği , ü ; zerlerinde Tü ; rk yapısı birç ; ok ü ; rü ; nü ; n bulunması . Bunlar arasında ASELSAN tarafından yapılan telsizler , yine ASELSAN ü ; retimi gece-gü ; ndü ; z termal kameraları ile ' ataletsel seyrü ; sefer cihazları ' yer alıyor .