Vatani Görevini Yapan Öğretmen, Minibüsteki Yolcuları Rehin Aldı

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde vatani görevini yapan bir kişi, minibüs içerisinde bulunan şoför ve 2 yolcuyu silah tehdidiyle rehin aldı

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde vatani görevini yapan bir kişi, minibüs içerisinde bulunan şoför ve 2 yolcuyu silah tehdidiyle rehin aldı. Polisin müdahalede bulunduğu olayda yaralanan şahıs ve minibüsteki bir yolcu tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Dumlupınar ilçesinde kısa dönem olarak vatani görevini yapan öğretmen, saat 03.30 sıralarında ilçe çıkışında Fahrettin Erdoğan (41) yönetimindeki 64 HE 478 plakalı minibüse bindi. Ailevi sebeplerden dolayı cinnet geçirdiği belirtilen şahıs, silahla etrafa ateş açarak içinde Orhan Çavuşoğlu ve Himmet Akgün adlı yolcuların bulunduğu minibüsü şehir merkezine götürmek istedi. Alınan ihbar üzerine il girişinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri araca dur ihtarında bulunurken, silahla
karşılık veren şahıs kendisini yaraladı. Bu sırada sürücü ve yolcular araçtan kaçarken, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yaralı şahıs ve olay sırasında yaralanan yolculardan Akgün, Kütahya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan olay nedeniyle yaklaşık 1 saat trafiğe kapanan Kütahya-Afyorkarahisar yolu yeniden ulaşıma açılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.