Türkiye bu gidişatın sonunun ne olacağını göremez durumda

CHP Lideri Deniz Baykal, partisinin Adana İl Kongresi'ndeki konuşmasında herkesin ülkenin hali ve gidişatıyla ilgili çok derin kaygılar paylaştığını açıkladı.

Türkiye bu gidişatın sonunun ne olacağını göremez durumda
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, herkesin ülkenin hali ve gidişatıyla ilgili çok derin kaygıları paylaştığını savunarak, ''Vatandaşımız, her an yaşanan olaylarla Türkiye'nin içine geldiği tabloyu değerlendirerek, görerek, ülkemizin nereye gitmekte olduğunu, yarın Türkiye'nin ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını, bu gidişatın sonunun ne olacağını göremez, değerlendiremez durumdadır'' dedi.

Baykal, partisinin, Seyhan Otel'de yapılan Adana İl Kongresi'ndeki konuşmasına, ''Coşkulu bir ortamda, sıcak bir atmosferde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum'' diyerek başladı.

Baykal, kongrede Adanalıların, partilerinin bir iç çalışmasını, kongresini gerçekleştirmesinin ötesinde Türkiye'ye yönelik özlemlerini, duygularını, düşüncelerini de taşıdıklarını gördüğünü söyledi.

Adana'da kongre yapmanın ötesinde Türkiye'ye CHP'nin sahip çıkması doğrultusunda bir kararlılığı, bir anlayışı ve yeni bir yaklaşımı da gördüğünü belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Artık ülkemizin içinde bulunduğu bu durum karşısında bizler sadece parti içi çalışmalarla görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. Bugün CHP, Türkiye'ye yönelik olarak çok büyük bir sorumluluğun, bekleyişin karşısında olduğunu değerlendirmektedir. Hepimiz, ülkenin haliyle ve gidişatıyla ilgili çok derin kaygıları paylaşıyoruz.

Vatandaşımız her an yaşanan olaylarla Türkiye'nin içine girdiği tabloyu değerlendirerek, görerek, ülkemizin nereye gitmekte olduğunu, yarın Türkiye'nin ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağını, bu gidişatın sonunun ne olacağını göremez, değerlendiremez durumdadır. Bunun üzüntüsü, kaygısı bütün vatandaşlarımıza egemen olmuştur.

Türkiye, geleceğini görme ihtiyacı içindedir, yarınına güvenme ihtiyacı içindedir, yarınına umutla bakma hakkını kullanmak istemektedir. Tabii içinde bulunduğumuz durumda, ülke yarını belirsiz, her an her şeyin olabileceği, kimin başına neyin geleceğinin belli olmadığı bir karamsarlık, umutsuzluk ve belirsizlik ortamında bulunmaktadır. Şimdi böyle bir manzara karşısında gözler CHP'ye yönelmiştir. CHP'nin, Türkiye'ye yönelik anlayışının iddiasının düşüncesinin ne olduğunun ortaya konulması çok büyük bir önem taşımaktadır.

Türkiye'nin bir süredir giderek yoğunlaşan kriz, karmaşa ve kaos ortamının dışında da uzun bir süreden beri yaşadığı olaylar, her alanda, ekonomide, sosyal yaşamda, hukukta, siyasette, bir olumsuz gidişatın vatandaşlarımızı etkisini altına aldığını ortaya koymuştur.''