Türk Askerinden Kimsesiz Afgan Çocuklara Yardım

Afganistan'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Birliği, bugün Kabil'de Vatan Kimsesizler Yuvası'nı ziyaret ederek, çocuklara malzeme yardımı yaptı.

  Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri Kabil Bö ; lge Komutanı General Levent Ç ; olak , Afganistan Şehitler ve Gaziler Bakan Yardımcısı Sü ; reyya Peykan ile birlikte Vatan Kimsesizler Yuvası ' nı ziyaret etti . Ç ; ocuklarla hatıra fotoğrafı ç ; ektiren General Ç ; olak , yurt yetkilileri ile gö ; rü ; şü ; rken bir de sü ; rprizle karşılaştı . Yurtta kalan ' Zeynep ' isimli Afgan bir kız ç ; ocuğu , General Ç ; olak ' ın doğum gü ; nü ; olduğunu sö ; yleyerek , kendi ö ; rdü ; ğü ; ç ; ocuk elbisesini hediye etti .

Afganistan Şehitler ve Gaziler Bakan Yardımcısı Peykan , Tü ; rk askerinin yaptığı yardımlardan ö ; vgü ; ile sö ; z ederek , ' Bugü ; n Tü ; rk Birliği sivil asker işbirliği timinin yaptığı bu faaliyetten ö ; tü ; rü ; teşekkü ; rü ; mü ; sunuyorum . Tü ; rk halkına da teşekkü ; rlerimi sunuyorum . Asker ü ; niforması iç ; inde bile bunların ne kadar insancıl olduğunu gö ; rebiliyoruz . Tü ; rk halkı bilmelidir ki Afgan halkı ç ; ok kö ; tü ; ve savaş yıllarını geride bıraktı . Bu savaşların sonucu ç ; ocukların yetim ö ; ksü ; z kalmalarının yanı sıra birç ; ok kadın da dul ve sakat kaldılar . Biz istiyoruz ki Tü ; rk halkı bizim dul ve sakat kalmış ailelere de yardım ellerini uzatsınlar . Aynı zamanda bu gö ; rev her Mü ; slü ; man kişinin dini ve vicdani gö ; revlerinden biridir . Ben Afganistan ' da bu kö ; tü ; gö ; nlerini geride bırakarak bugü ; n yardım ettiğiniz ç ; ocuklar , hem kendi halkına hem de sizlere hayırlı ve yardımı dokunan kişiler olsun istiyorum ' diye konuştu .

Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' ne bağlı Tü ; rk Birliği daha sonra , kışlık elbise , ayakkabı ve ç ; antadan oluşan malzemeleri ç ; ocuklara dağıtarak , Vatan Kimsesizler Yuvası ' ndan ayrıldı .