TEKEL işçilerine Taksim'de destek

Uzun zamandır eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine destek vermek isteyen TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK üyeleri, İstanbul Taksim'de oturma eylemi düzenledi.

  TKP , Ö ; ğrenci Kollektifi , Halkevleri , Sosyalist Parti , Sosyalist Dayanışma Partisi ile birlikte EMEP , Sine-Sen ü ; yeleri de Tekel işç ; ilerine destek olmak iç ; in Takssim ' de bulunan tramvay durağı ö ; nü ; nde bir araya geldi .

Pankart ve sloganlarla işç ; ilere destek veren grup halay da ç ; ekti . Bazi işç ; iler ise dü ; zenlenen eyleme ç ; ocuklarıyla birlikte katıldı . Bazı işç ; iler oturma eylemine ç ; ocuklarıyla katıldı . Sendikalı bir grup işç ; i ise kanı simgeleyen kırmızı boyayla dolu serumları kollarına bağladı .

Oturma eyleminin başladığının anons edilmesi ü ; zerine eylem iç ; in gelen tü ; m gruplar , yerlere oturarak eylemlerini sü ; rdü ; rdü ; ler .

Oturma eyleminde TÜ ; RK-İŞ adına aç ; ıklama yapan HAVA-İŞ Genel Başkanı Atilay Ayç ; in , ' ' Halka hizmet iç ; in seç ; im alanlarında vaatlerde bulunarak iktidar olanlar , halkın iktidarı olamadılar ' ' dedi .

Tekel direnişinin sıradan bir eylem ve hak arama mü ; cadelesi olmadığını da dile getiren Ayç ; in , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; ; &ldquo ; Bu direniş bü ; tü ; n ezberleri bozan bir okul oldu . ' Biz bu okuldan şunu ö ; ğrendik , ö ; lmek var , dö ; nmek yok . Onların balyoz harekatı varsa bizim de işç ; i sınıfı olarak ü ; retimden gelen balyoz yumruğumuz var . Bizim de sabrımızın sonu var . Bunca yapılan yetmiyorsa , gelin Ankara ' da bü ; yü ; k bir yü ; rü ; yü ; ş başlatalım ' '

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı da yaptığı konuşmada ; &ldquo ; Direnenler , mü ; cadele edenler hep kazandı , Tekel işç ; ileri , 12 Eylü ; lü ; n unutturduğu dayanışmayı yeniden hatırlattı&rdquo ; dedi .

Cancı , eylemin sonunda sadece TEKEL işç ; ilerinin değil , tü ; m ü ; lkedeki işç ; i sınıfının kazanacağını da sö ; zlerine ekledi .

KESK dö ; nem sö ; zcü ; sü ; Nebahat Bü ; krek ise 4-C ' nin ö ; nü ; mü ; zdeki zaman diliminde AK Parti ' nin istihdam politikası olacağını sö ; yledi .

' ' Şimdiye kadar parç ; alı , dağınık , dayanışmadan uzak mü ; cadelemiz tek el oldu . Sonuç ; ne olursa olsun Tekel kazandı . Tekel işç ; isi , 74 gü ; ndü ; r direnerek azmini gö ; sterdi . Bizim kazanmamız iç ; in tek bir ç ; are var o da ü ; retimden gelen gü ; cü ; mü ; zdü ; r . Biz işç ; ilerin en bü ; yü ; k silahı grevdir . Ancak bunu kullanırsak AKP ' nin inadını kırabiliriz ' ' diyen Bü ; rek , TEKEL işç ; ilerinin tü ; m sendikaları birleştirdiğini de ifade etti .

Yapılan konuşmaların ardından eylemi bir sü ; re daha devam ettiren grup , olaysız bir şekilde dağıldı .