Tedavi Umudu Doğan Çocuğu İçin Yardım İsteyen Baba

İzmir'in Torbalı ilçesinde, sinir sistemindeki rahatsızlık nedeniyle doğuştan el ve ayaklarını oynatmayan, Yeliz-Yasin Sarıer çiftinin biricik oğulları Egemen yakalandığı bu hastalığın tedavisi olmadığı için 6 yıldır bu hastalıkla yaşıyor

Tedavi Umudu Doğan Çocuğu İçin Yardım İsteyen Baba
  İzmir ' in Torbalı ilç ; esinde , sinir sistemindeki rahatsızlık nedeniyle doğuştan el ve ayaklarını oynatmayan , Yeliz-Yasin Sarıer ç ; iftinin biricik oğulları Egemen yakalandığı bu hastalığın tedavisi olmadığı iç ; in 6 yıldır bu hastalıkla yaşıyor . Geceleri oksijen makinesine bağlı olarak yaşamını sü ; rdü ; ren , en kü ; ç ; ü ; k bir enfeksiyon kapınca yoğun bakımda tedavi gö ; ren minik Egemen iç ; in bir umut doğdu .

İnternette hastalıkla ilgili bilgi araştırması yapan baba Yasin Sarıer SMA tip 2 hastalığının sadece Ç ; in ' de Shenzhen Beike Biotechnology adında bir hastanede tedavi edildiğini duyunca umutlandı . Vü ; cuduna kö ; k hü ; cre enjekte edilerek tedavi edilecek Egemen iç ; in yaklaşık 250 bin lira gerekiyor . Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır ç ; alışamayan baba bu parayı nasıl bulacağının hesabını yapıyor . Umudunu Ç ; in ' de yapılacak tedaviye bağlayan aile parayı bulabilmek iç ; in Sağlık Bakanlığı ' nın kapısında yatmaya , başarılı TV programcıları ile temasa geç ; meye hazırlanıyor .

2 YAŞINDA Ö ; LÜ ; MDEN DÖ ; NDÜ ;

1 yıl ö ; ncesine kadar oğlunun ç ; ok acılar ç ; ektiğini sö ; yleyen baba Yasin Sarıer , ' Egemen ' i Ege Ü ; niversitesi Hastanesi ' nde sık sık kontrole gö ; tü ; rü ; yoruz . Son bir yıldır kullandığı ilaç ; lar sayesinde artık ç ; ok acı ç ; ekmiyor . 2 yaşında iken birden fenalaşan oğlumu hemen Ege Ü ; niversitesi Hastanesi ' ne gö ; tü ; rdü ; k ancak yolda tü ; m yaşam fonksiyonları sona erdi . Hastanede yeniden hayata dö ; ndü ; rü ; ldü ; . İnsanın evladı iç ; in yapmayacağı şey yoktur . Oğlumun iyileşmesi iç ; in ne gerekirse yapacağım ' dedi .

UMUT IŞIĞI DOĞDU

İnternette sık sık bu hastalıkla ilgili araştırma yapıyorum diyen baba Sarıer , ' Eskiden bu hastalığın tedavisi yapılamıyordu . Ç ; in ' de bir hastanenin kö ; k hü ; cre ü ; reterek SMA tip 2 rahatsızlığı geç ; iren bir ç ; ocuğu tedavi ettiğini ö ; ğrendik . Hastane ile temasa geç ; ip oğlumun raporlarını gö ; nderdim . Dü ; nyanın ç ; eşitli ü ; lkelerinden 44 hasta tedavi gö ; rmü ; ş . Omuriliğinden ilik alıp kö ; k hü ; cre ü ; retilecek ve oğlumun beynine enjekte edilecek . Ancak tedavi iç ; in 250 bin lira gibi ç ; ok yü ; klü ; bir rakam ç ; ıkartıyorlar . Tek umudumuz Ç ; in . Bu parayı bulabilmek iç ; in de ç ; ok ç ; alışacağım . İzmir Valiliği ' nden yardım toplamak iç ; in gerekli izinleri alıyorum . Mayıs-Haziran ayına kadar bu parayı bulmak iç ; in koşturacağım ' diye konuştu .

OĞLUM CENNETE YÜ ; RÜ ; MEK İSTİYOR

2 yıldır işsiz olan baba Yasin Sarıer geç ; imlerini devletin verdiği evde bakım parası ile sağladıklarını belirtti . Oğlunun ç ; ok zeki olduğunu ve yapılan IQ testlerinin ç ; ok yü ; ksek ç ; ıktığını sö ; yleyen baba Sarıer , ' Egemen tek başına hiç ; bir işini gö ; remiyor . Tedavi sonrası hiç ; olmazsa ellerini kullanabilirse bu bile bizim iç ; in yetecek . Bazı gü ; nler Egemen yaşından hiç ; beklemedik sö ; zler sarf edip bizim iç ; imizi yakıyor . Geç ; tiğimiz gü ; n , ' Bıç ; ağı getirin kendimi ö ; ldü ; reyim , belki cennete yü ; rü ; rü ; m ' sö ; zü ; beni kahretti . 250 bin lirayı bulmak iç ; in ü ; nlü ; yapımcı Acun Ilıcalı gibi hayırsever insanlara ihtiyacımız var . Sesimizi duyanlardan yardımlarını bekliyorum ' şeklinde konuştu .