Şili'de ölü sayısı 300'e yükseldi

Şili'yi vuran ve yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak tanımlanan 8,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 300'ü geçtiği bildirildi. Ölü sayısı her saat daha da artıyor.

  Hü ; kü ; met yetkilileri tarafından yapılan aç ; ıklamada , ö ; lü ; sayısının giderek arttığı , depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 300 ' ü ; geç ; tiği kaydedildi .

Deprem merkezine en yakın kent olan 670 bin nü ; fuslu Concepcion kentinde bulunan bir arama kurtarma ekibi yetkilisi , kentte 200 ' ü ; aşkın insanın bulunduğu bir apartmanın ç ; ö ; ktü ; ğü ; nü ; , binadan kaç ; kişinin kurtulduğunun bilinmediğini dile getirdi .

Ü ; lke genelinde enerji nakil ve telefon hatlarının kesik olması nedeniyle ö ; lü ; sayısının ve zararın bü ; yü ; klü ; ğü ; nü ; n tespit edilmesi sü ; reci oldukç ; a yavaş ilerliyor .

TSUNAMİ

Depremden sonra oluşan tsunami ü ; lkenin gü ; ney kesimindeki Talcahuano limanını vurdu . Limandaki tekne ve konteynırların ç ; evreye dağıldığı ve limana aç ; ılan caddelerin sular altında kaldığını gö ; steren gö ; rü ; ntü ; ler bö ; lgesel televizyon kanallarında yayınlandı .

Ö ; te yandan , Şili ' deki deprem nedeniyle Hawai ' de ilan edilen tusnami uyarısı iptal edildi . Ancak Japonya 2-3 saat iç ; inde tsunaminin ü ; lkenin Bü ; yü ; k Okyanus kıyısını vurabileceği endişesiyle alarma geç ; ti .

Filipinler de , tsunami tehlikesi nedeniyle sahil kesiminde yer alan 19 bö ; lgenin tehlikeli olduğunu ve bu bö ; lgelerde halkın yü ; ksek kesimlere ç ; ıkması gerektiğini bildirdi .

Tsunami alarm dü ; zeyinin ikinci dereceye yü ; kseltildiğini dile getiren Filipinler Volkanik ve Sismik Araştırmalar Enstitü ; sü ; Başkanı Renato Solidum , bu bö ; lgelerdeki halkın sahillerden uzak durması ve deniz yü ; zeyinde olağandışı yü ; kselme gö ; rmeleri durumunda yetkililere haber vermelerini istediklerini sö ; yledi .

Solidum , 1960 ' ta Şili ' yi vuran 9 , 5 bü ; yü ; klü ; ğü ; ndeki depremden sonra oluşan tsunaminin Filipinler ' e 24 saat sonra ulaştığını , ancak herhangi bir ö ; lü ; me veya maddi zarara yol aç ; madığını anımsattı .