Sanayi Üniversite İşbirliğinde Yeni Sayfa

Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim (Teknoloji) Fakültesi ile geçtiğimiz Kasım ayında işbirliği protokolü imzalayan Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), öğrencilerin staj taleplerini toplayarak bunları üye firmalarda staj için işe yerleştirecek.

Sanayi Üniversite İşbirliğinde Yeni Sayfa
TAYSAD, üniversite sanayi işbirliğine örnek bir girişimle başlattığı Endüstriyel ve Proje İşbirliği Protokolü çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden staj başvurularını topladı. Türkiye'deki otomotiv endüstrisinin geldiği teknolojik, üretim potansiyeli ve kalitesi hakkında bilgi edinen öğrenciler, bundan böyle TAYSAD aracılığıyla doğru yerde ve zamanda staj yaparak sektörün ara eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynayacak.
Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim (Teknoloji) Fakültesi ile geçtiğimiz Kasım ayında işbirliği protokolü imzalayan TAYSAD, bunun ilk meyvelerini düzenlediği 'Yalın Üretim Metodolojisi' seminerinde aldı. Seminere 150 öğrenci katılarak, otomotiv sektörünü birinci elden dinleme ve potansiyelini öğrenme fırsatı buldu. Tüm öğrenciler otomotiv endüstrisinin küresel önemini ve Türkiye'deki boyutlarını öğrendikleri seminerde TAYSAD'da staj yapabilmek için başvuruda bulundu. Başvurular için TAYSAD üyesifirmalardan destek alınarak öğrencilerin buralarda staj yapması sağlanacak.

Seminerde öğrencilere Türk otomotiv endüstrisi hakkında bilgi veren TAYSAD Kurumsal İletişim Sorumlusu Sevgi Özçelik, "Geleceğin yetenekli insan kaynağına bugünden yatırım yapmamız ve sanayimize bu gençleri kazandırmamız gerekiyor. TAYSAD olarak üniversitelerimizle işbirliğini oldukça önemsiyoruz. Gelecekte de farklı şehirlerdeki üniversitelerimizde benzer işbirliklerini tekrarlayacağız" diye konuştu.

Konusunda dünyadaki en önemli 10 isimden biri olarak kabul gören TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda YAZAKI Türkiye Genel Müdürü Uran Zaman, seminerde öğrencilere Türk otomotiv endüstrisini detaylarıyla anlattı. Özellikle 'Yalın Üretim' üzerinde duran ve bunun temel ilkelerini, tarihçesini ve avantajlarını anlatan Zaman, aynı zamanda, öğrencilere iş hayatı, kişisel gelişim, gelecek dünya düzeni ve teknolojik değişimler hakkında da bilgi verdi.