Otobüs Durağında Şüpheli Paket Patlatıldı

İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semtinde bulunan Gümrük otobüs duraklarına kimliği belirsiz bir kişi tarafından bırakılan paket bomba sanılarak fünye ile patlatıldı.

Otobüs Durağında Şüpheli Paket Patlatıldı
İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semtinde bulunan Gümrük otobüs duraklarına kimliği belirsiz bir kişi tarafından bırakılan paket bomba sanılarak fünye ile patlatıldı. Etrafı koli bandıyla sarılı paketi bırakan kişinin hızlıca olay yerinden ayrıldığını gören vatandaşların ihbarı polisi harekete geçirirken, bomba İmha ekipleri tarafından fünyeyle patlatarak etkisiz hale getiren paketin tahta parçası olduğu ortaya çıktı.

Gece saat 23.45 sıralarında Gümrük Halit Ziya Bulvarı üzerindeki Cumhuriyet Mahallesi otobüs durağının yanına kısa boylu, kirli sakallı bir kişinin etrafı koli bandıyla sarılı küçük bir paket bıraktığını gören Diş Teknisyeni Gökhan Olgunöz isimli genç devriye gezen polis ekiplerine durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri bomba olabileceği ihtimaline karşı çevrede güvenlik önlemi alarak bomba imha uzmanını çağırdı.

Otobüs duraklarında vatandaşlar merakla olan biteni izlerken, araç ve yaya trafiğinin kesildiği caddeye gelen bomba imha ekipleri, bomba sanılan paketi fünyeyle patlattı. Yapılan incelemede etrafı koli bandıyla sarılı maddenin bir tahta parçası olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.