Oktay Vural: Açılımı artislerle pazarlıyorlar

'Demokratik açılımı şimdi de yerli artistlerle pazarlıyorlar' diyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Habur sınır kapısında yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

  Vural , parti ç ; alışmaları iç ; in bulunduğu Ordu ' nun Fatsa ilç ; esinde bir dü ; ğü ; n salonunda partililere seslenerek , AK Parti iktidarının politikalarını eleştirdi .

Habur sınır kapısında yaşanan olaylara işaret eden Vural , orada yaşananların unutulmaması gerektiğini sö ; yledi .

Demokratik aç ; ılımı eleştiren Vural , sanatç ; ılardan demokratik aç ; ılıma destek vermelerinin istenildiğini hatırlatarak , şö ; yle konuştu :

' ' Demokratik aç ; ılımı , bir artist var Kevin Costner , dedim ki ' vallahi doğrudur , yabancı olduğu iç ; in destekliyordur ' . Sonra da dedim ki , ' şu adama bir ulaşayım , sorayım . ' Adam da dedi ki , ' ben demokratik aç ; ılım falan bilmem , ö ; yle bir şey yoktur ' dedi . Dolayısıyla bu yalan da ortaya ç ; ıktı . Bu yabancı artist olmayınca şimdi yerli artistlere dö ; ndü ; ler . Demokratik aç ; ılımı şimdi de yerli artistlerle pazarlıyorlar , yalanlarla , ninnilerle bizi avutacaklarını zannediyorlar . Onlar şarkı sö ; yleyecekler , biz de bu aç ; ılımla ilgili gerç ; ekleri unutacağız . Ey sanatç ; ılar , bu memleketin insanları sizin tü ; rkü ; lerinizi , şarkılarınızı , oyunlarınızı izlerler , dinlerler , sizin hayat kaynağınız bu millettir , bu milletin değerleridir . Siz AKP ' nin hazırladığı bu aç ; ılım projelerinin Habur ' daki tabloları hazmettirmek iç ; in sanatınızı , kendinizi kullandırttırmayın . Oyunlarınızı izleyelim , tü ; rkü ; lerinizi , şarkılarınızı dinleyelim , ama gelin Habur ' da bu milletin başına geç ; irilen ç ; uvalı siz de geç ; irmeye ç ; alışmayın . Ona gö ; re herkes haddini bilsin . ' '

Toplantının ardından Fatsa ' da esnaf ziyaretinde bulunan Vural , Ç ; amaş Belediyesi ' ni de ziyaret etti .