Niğde'de Hayvan Aşılama Dönemi Başladı

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, 2009 yılında 1 milyon 700 bine yakın aşı kullandıklarını belirterek, 2010 yılında bu sayıyı aşmak istediklerini söyledi.

Niğde'de Hayvan Aşılama Dönemi Başladı
Her yıl düzenli olarak tekrarlanan şap hastalığı aşılama kampanyası ilkbahar dönemi ile başlıyor. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kampanya süresince uygulanacak çalışmalar hakkında İlçe Müdürleri, Veteriner Hekimler, Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve sözleşmeli olarak görev yapan Veteriner Hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, ilkbahar dönemi ile başlayacak şap aşılama kampanyasının 1 Mart tarihi ile uygulamaya konulacağını ifade etti. 30 Nisan tarihine kadar sürecek aşılama kampanyasında il genelindeki tüm köy ve beldelere gidilerek, 257 bin küçükbaş ile 58 bin büyükbaş hayvanın aşılanacağını kaydeden Usanmaz, "Altı aylıktan küçük hayvanların küpeleme ve kayıt işlemleri ile işletmede bulunan hayvanların güncellemeleri yapılacak. Aşılama kampanyası kapsamında ilimizdeki büyükbaş hayvanların tamamına şap aşısı uygulanacak" dedi.
Kampanya süresince yüzde 100 aşılama kotasına ulaşılamaması halinde Niğde'den yapılacak hayvan sevklerinin durdurulmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Usanmaz, hayvanlarının tümünü aşılatmayacak olan yetiştiricilere ise bin 145 TL idari para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.