Nefes Kesen Sivil Savunma Tatbikatı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle yapılan tatkibat nefes kesti.

Nefes Kesen Sivil Savunma Tatbikatı
Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesinin bahçesinde önce yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Daha sonra okul salonunda sivil savunmanın öneminin anlatıldığı toplantı yapıldı. Program, İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çeşitli tatbikatlarıyla okulun bahçesinde devam etti. Sağlık Meslek Lisesinin 340 öğrencisinin okuldan tahliye edilmesi ile başlayan tatbikatta, yangın yüzünden alt kata inemeyen 6 öğrenci, pencerelerden hava yatağına atladı.
Bu arada, senaryo gereği bir ev çöktü. Tek katlı evin enkazı altında kalan bir vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı. Çatıda elektrik kaynağı yaparken düşerek yaralanan işçi, itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Sıkışmalı trafik kazasında ise araçta sıkışan yaralılar kurtarıldı. Ekabinde bir ahşap evde elektrik kontağından yangın çıkması tatbikatı seyredenleri heyecanlandırdı.
Son olarak itfaiye erleri halatlı gösteri yaptı. Merdiven vasıtasıyla 30 metre yukarı çıkan iki itfaiye personeli, aracın sepetine bağlanan halat yardımı ile komando gibi yere di. Tatbikatta 22 itfaiye personeli görev alırken, 5 araç kullanıldı. Tatbikatı başarıyla tamamlayan ekipler uzun süre alkışlandı.