Midyat Cezaevi'nde Hükümlü Ve Tutuklular Öss'ye Hazırlanıyor

Marfin'in Midyat ilçesindeki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 18 mahkum ve tutuklu Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlık kursuna katılıyor.

Midyat Cezaevi'nde Hükümlü Ve Tutuklular Öss'ye Hazırlanıyor
  Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel ; Halk Eğitim Merkezi ve M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturulan kursun açılışında , mahkumlara , ' ' ÖSS ' yi kazanmanız durumunda size gereken desteği vereceğiz " dedi .
Kursa katılacak 18 tutuklu ve hükümlüye başarılar dileyen Başsavcı Temizel , " Amacımız tutuklu ve hükümlüleri topluma kazandırmaktır . Çeşitli kursların yanında Türkiye ' de belki de bir ilk olan mahkûmlar için ÖSS ' hazırlık kursunu açtık " diye konuştu .
Aynı cezaevinde açılan telkari gümüş işleme kursunu başarıyla tamamlayan 30 mahkuma da sertifikaları törenle verildi .
Merkezi İstanbul ' da olan bir kuyumculuk firması tarafından 30 mahkuma gümüş telkari sanatı öğretilirken sertifikalarını alan mahkumlar gümüş telkari ustası oldular .

MORAL GÜNÜ DÜZENLENDİ
Öte yadan Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı mahkumlar için bir müzikli eğlence programı gerçekleştirildi . Cezaevi kapalı spor salonunda gerçekleşen eğlencede renkli anlar yaşandı .
Canlı müzik ile unutulmaz anlar yaşayan mahkumlar , Cizreli Asker ' in Türkçe ve Kürtçe şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendiler . Etkinliği tertip ettiği için cezaevi yönetimini tebrik ettiğini belirten Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay ise , " Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak adına moral olmasını temenni ediyoruz " diye konuştu .
Düzenlenen tören ve eğlencelerden mutlu olan yaklaşık 350 tutuklu ve hükümlü yetkililere teşekkürlerini iletti .
Müzik ziyafetinde , çok mutlu olduklarını belirten kader mahkumlarından Naif Yağşi ve Faruk Tekin , " 5 yıldır buradayız . Bize bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederiz . Kendimizi dışarıda hissettik ve hayata daha da umutla bakmamıza vesile oldu . Bunu tertip eden bütün yetkililere ve cezaevi yönetimine çok teşekkür ederiz . Sık sık bu tür etkinliklerin yapılamasını istiyoruz " şeklinde konuştu .
Midyat kapalı Ceza İnfaz Kurumu ' nda yapılan törenlere ; Başsavcı Yavuz Temizel ' in yanı sıra Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay , Cezaevi Savcısı Selim Uzun , Cezaevi Müdürü Seyhan Erdoğan , Grand Estel Otel Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yücel , infaz koruma memurları ile hükümlü ve tutuklular katıldı .