Memur - Sen: 'Yolunuz da yönteminiz de yanlış'

Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, askeri darbe ürünü 61 ve 82 Anayasalarıyla tahrip edilen milli egemenlik anlayışını ve millet iradesini temsil makamının ancak TBMM olduğunu söyledi.

  Memur sendikası olan Memur-Sen , ilk TBMM binasının ö ; nü ; nde ' Milli İrade ve Hukuk ' a Saygı ' aç ; ıklaması yaptı . Memur-Sen Genel Merkez Yö ; netimi , bağlı sendikaların genel başkan ve yö ; neticileriyle tü ; m illerden gelen il temsilcileri ve sendikaların şube başkanlarının katılımıyla yapılan aç ; ıklamada konuşan Gü ; ndoğdu , aradan geç ; en 90 yıla rağmen ' Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir ' gerç ; eğini , halen anlamayanlara ve anlamamakta ısrar edenlere hatırlatmak iç ; in , burada toplandıklarını sö ; yledi .

Bu gerç ; eği hatırlatmaktan bıkmayacaklarını , bu gerç ; eğe savaş aç ; anlarla mü ; cadele etmekten de yılmayacaklarını kaydeden Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Milletin yanında , milletin değerlerinin yanında , millet iradesinin yanında olmaya devam edeceğiz&rdquo ; dedi .


SORUNLARIN TEMELİNDE DEMOKRATİKLEŞEMEME VAR

Ü ; lkenin kronik sorunlarının temelinde demokratikleşememenin yattığına işaret eden Gü ; ndoğdu , ç ; ö ; zü ; mü ; nse daha ö ; zgü ; r , daha demokrat ve daha sivil bir Devlet olduğunu dile getirdi . Bu idrakten yoksun olanlara da ç ; ağrıda bulunan Gü ; ndoğdu , şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Bu zihniyetin sahiplerine buradan sesleniyoruz ; yolunuz da yö ; nteminiz de yanlış . Yol yakınken vazgeç ; in , henü ; z başındayken millete sığının . Devletin Silivri ' sinde ziyaretç ; i kabul edeceğinize Milletin Sinesinde ziyaretç ; i olun . Milli iradeyi hazmedemeyenlerin devreye sokmadıkları kurum , kullanmadıkları yö ; ntem kalmadı . Bir olayda milletin silahıyla kuşanan kuvvetleri , bir başka olayda milletin adalet beklediği yargıç ; ları ve yargı organlarını , bir diğerinde ' sivilliği unutmuş Silivri toplum kuruluşlarını ' devreye soktular . Bazen suikast girişimleriyle , bazen Anayasal kurumlara saldırılarla , bazen toplumsal infial yaratacak eylemlerle , bazen terö ; r ö ; rgü ; tleriyle ve terö ; ristlerle işbirliğiyle , bazen de dağdakileri şehirlere indirerek kaos ü ; retmek istediler . Ancak , unuttukları bir şey vardı ; Millet ve Milletin bü ; yü ; k sağduyusu . Kazanamadılar , milletin iradesini yok edemediler , yenildiler . &ldquo ;

MİLLETİN ADALET BEKLENTİ VE Ö ; ZGÜ ; RLÜ ; K TALEPLERİ KIRILMAYA Ç ; ALIŞILIYOR

Millet iradesini yok saymak isteyenlerin son olarak da yargıya mü ; dahaleye tevessü ; l ettiklerini sö ; yleyen Gü ; ndoğdu , bu kişilerin Anayasal kurum koruması altındaki HSYK eliyle , milletin adalet beklentilerine , ö ; zgü ; rlü ; k taleplerine , demokratikleşme kararlılığına balans ayarı yapmaya ç ; alıştıklarını kaydetti .

Millet iradesinin , 367 garabeti ü ; retmeyecek , 411 el ' in , 11 cü ; bbeden daha ü ; stü ; n olduğunu ortaya koyacak yargı reformunu da zaman geç ; irmeksizin hayata geç ; ireceğini sö ; yleyen Ahmet Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Yapılacak olan ö ; yle bir reform ki ü ; lkenin genç ; lerine ü ; lkenin ü ; niversiteleri kapatılamayacak , ö ; yle bir reform ki millete savaş aç ; an yargıç ; da olsa savcı da olsa sanık sandalyesinden kurtulamayacak , ö ; yle bir reform ki yargı organları gerç ; ekten millet adına karar verecek . &rdquo ; şeklinde konuştu .

90 YIL Ö ; NCEKİ İRADEYİ YAŞATACAK KARARLILIK MEVCUT

Bu ü ; lke insanlarının , 90 yıl ö ; nce &ldquo ; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir&rdquo ; iradesiyle 1921 Anayasasını hayata geç ; iren kurucu iradenin mirasını koruma ve yaşatma kararlılığı iç ; inde olduğuna da dikkat ç ; eken Gü ; ndoğdu , &ldquo ; Bu kararlılığın sonucunda ise ; Tü ; rkiye ' nin ve insanımızın ö ; nü ; ndeki engelleri kaldıran , hak ve ö ; zgü ; rlü ; klerdeki sınırlamalara son veren , ö ; zgü ; rleştiren Devleti ve ö ; zgü ; rleşen bireyi var eden , kendi milletini tokatlamayı meziyet sayanlara haddini bildiren , inanç ; ları ve inananları dü ; şman gö ; rmeyen , ç ; alışanına toplu sö ; zleşme ve grev hakkını kullanmasını sağlayan , bireylere pastadan gü ; cü ; yettiği kadar değil hak ettiği kadar pay veren demokratik sosyal hukuk devletini gerç ; ek anlamıyla var eden sivil ve yeni bir Anayasayı yü ; rü ; rlü ; ğe koymaktır . &rdquo ; dedi .

Ü ; lkemiz insanının tam ve koşulsuz demokrasiyi , bü ; tü ; n kurumlarıyla ve kurallarıyla hayata geç ; irme hedefinde olduğunu da sö ; yleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gü ; ndoğdu , Emasya Protokolü ; ' nü ; n varlığına son verenin de bu irade olduğuna dikat ç ; ekti .