Mamak'ta Yemekler Yarıştı

Mamak'ta İç Anadolu'ya özgü birbirinden leziz yöresel yemekler yarıştı.

Mamak'ta Yemekler Yarıştı
  Mamak Belediyesi ve Mamak Dayanışma Merkezi ( MDM ) işbirliğiyle organizasyonunda , ödüllü İç Anadolu Yemek Yarışması yapıldı . Abidinpaşa Lale Restoran ' da düzenlenen yarışmaya MDM , Kırşehirli Dernekler Federasyonu , Eskişehirliler Derneği , Ankara ' ya Hizmet Edenler Derneği , Çankırılılar Derneği , Nevşehirliler Derneği , Kırıkkaleliler Derneği ve Yozgatlılar Derneği katıldı . AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı , Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül , Meclis Başkan Vekili Erdal Ak , meclis
üyeleri , başkan yardımcıları , dernek ve federasyon başkanları da yarışmacıları yalnız bırakmadı .
Yarışmaya katılmanın başlı başına bir özgüven ve cesaret işi olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül , katılımcıların hepsinin gönüllerin birincisi olduğunu belirtti . Ortak akılla yürütülen çalışmaların daha çabuk sonuç vereceğini söyleyen Akgül , " Ankara ' da yaşayan herkes memleketi neresi olursa olsun Ankaralıyız diyor . Buranın değerlerini el üstünde tutuyor . Bu birlik ve dayanışma çok önemli " diye konuştu .
Kısa bir süre önce kurulan MDM ' nin çok güzel çalışmalara imza atacağını ve kendilerinin de destek vereceğini söyleyen Akgül , " Toplumun yapı taşı kadınlardır . Amacımız kadınları sosyal ve ekonomik olarak daha iyi konuma getirmek " dedi .
Birbirinden lezzetli İç Anadolu ' ya özgü yöresel yemeklerin görücüye çıktığı yarışma 4 kategoride yapıldı . Jüri üyeleri yemekler arasından seçin yapmakta oldukça zorlandı . Çorba kategorisinde birinciliği arabaşı çorbasıyla Yozgat , sıcak yemek kategorisinde mantıyla ( tabak börek ) Eskişehir , hamur işi kategorisinde çiğbörekle yine Eskişehir , tatlı kategorisinde de öküz helvasıyla Çankırı aldı . Yarışma sonunda birinci olanlar mikro dalga fırınla , 2 . olanlar çay makinesiyle , 3 . olanlar da blender ile
ödüllendirildi .
Bütün yarışmacılara fincan takımının hediye edildiği yarışmada , il derneklerine de katılımlarından dolayı plaket verildi . Katılımcı dernekler de Başkan Akgül ' e kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ettiler .
Konuklara değişik yemek ve tatlılardan da ikramların yapıldığı yarışmada , Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de küçük bir gösteri sundu .