Koruyucu Aileler Bir Araya Geldi

Koruyucu Aile Tanıtma Derneği tarafından verilen 'Dostlukla dostlarla tanışalım' yemeğinde koruyucu aileler bir araya geldi.

Koruyucu Aileler Bir Araya Geldi
  Royal Otel ' de verilen yemeğe Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emin Korkmaz , Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ' ın eşi Emine Aydın ve Koruyucu Aile Tanıtma Derneği Başkanı Şenel Benli Er ' in yanı sıra çok sayıda koruyucu aile katıldı . Dernek Başkanı Şenel Benli Er , koruyucu ailenin önemine değinerek , " Aile toplumun çekirdeği ve en küçük numunesidir . Ailenin temel görevlerinden biri çocuğun eğitimi iyi yetiştirilmesi , ayrıca sosyal ve ekonomik kültürel ve biyolojik görevler yerine getirilmesidir . Çocuk yuvasında
ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımızın topluma adapte olup ülkemize faydalı olabilmelerinin ve çocuğun psikoloji açısından en iyi modelin koruyucu ailelik yöntemi olduğunu belirtmek istiyorum " dedi .
Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini de ifade eden Şenel Benli Er , " Her şeyi devletten beklemek olanaksızdır . Aile şefkatine ne devlet imkanı ne para nede başka bir şey verebilmektedir . Onların ihtiyacı sadece ve sadece anne baba sevgisini yaşamaktır . Sıcak bir yuva ihtiyaçları olduğundan , tutacakları bir el , sımsıcak ve güven duyacakları bir kucaktır bizden istedikleri . Çocuklarımıza yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır " diye konuştu " diye konuştu .
Başkan Şenel Benli Er son olarak , Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ' in sokak çocukları ve madde bağımlısı çocukların ıslahı ve eğitim projesini de taktirle karşıladıklarını sözlerine ekledi .