KKTC'de sel felaketi

KKTC'de etkili olan yağış hayatı durma nıoktasına getirdi.

KKTC'de sel felaketi
KKTC'de gün boyu etkili olan sağanak yağış, ülkenin dört yanında felakete yol açtı. Baraj ve göletler taşarken, yollar kapandı. Çok sayıda ev ve birçok otel su altında kalırken, sel baskınları nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar oldu.

Yerel yönetim ve askeri makamlar aşırı yağış nedeniyle alarma geçerken endişe ve korkuya neden olan sel baskınları KKTC'yi göle dönüştürdü. Şans eseri can kaybı olmayan sel baskınlarında birçok evde büyük hasar oluştu, bazı eski yapılar yıkıldı. Başkent Lefkoşa'da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi sular altında kaldı. Hastanenin elektrik trafosu patladı, hastane bir süre elektriksiz kaldı. Hastaneye elektrik jeneratörlerle sağlanmaya çalışıldı.

Yine Başkent Lefkoşa'da bulunan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tahliye edilerek hastalar daha güvenilir yerler yerleştirildi. Birçok evin su altında kalması nedeniyle, çok sayıda kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yağışlı hava uçak ve gemi seferlerinin de iptal olmasına neden oldu. Sel nedeniyle dün ülke genelinde planlanan tüm etkinlikler iptal edildi. Kriz masaları oluşturulurken yardım çağrılarına müdahale edilmeye çalışıldı. Bu sabah erken saatlerde KKTC Bakanlar Kurulu sel felaketini değerlendirmek üzere acil toplandı. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu toplantı öncesi yaptığı açıklamada ülkede yaşanan sel baskınları nedeniyle büyük sıkıntı çekildiğini hasar tespiti ve önlemlerin ele alındığını söyledi.

Metoroloji dairesi yağışların bu gün ve yarın da devam edeceğini bildirdi.