Kadifekale'de Geriye Sayım Başladı

Bakanlar Kurulu kararıyla 'Afete maruz bölge' ilan edilen Kadifekale'de yıkılan ev sayısı 234'e yükseldi

Kadifekale'de Geriye Sayım Başladı
Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete maruz bölge" ilan edilen Kadifekale'de yıkılan ev sayısı 234'e yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi rekreasyon alanı olarak düzenleyerek kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirecek.
Kadifekale Heyelan Bölgesi'ndeki konutlarda oturan vatandaşlarla görüşmeleri tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan evleri yıkmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanan konutlardan toplam 234 tanesini yıktı. Bölgede toplam 1968 konut kademeli olarak yıkılacak. En son Kadifekale'de Hava Şehitliği'nin civarında kalan evleri de yıkarak bölgeyi temizlemeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan yıkımlarla yoldan denizin daha açık bir şekilde görünmesine imkan tanıyacak. Bu çalışmalarda yıkılacak konut sayısı 304'e ulaşacak.
Halen yıkımların devam ettiği heyelan bölgesinde bulunan vatandaşların bir kısmı, konut bedelini nakit olarak almayı tercih ederken, bir bölümü de Uzundere'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan toplu konutlara yerleşecekler. Bakanlar Kurulu Kararı'yla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki 1968 konut için 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale Heyelan Bölgesi'nde oturan vatandaşların Uzundere'deki konutlara taşınmalarının ardından, Kadifekale İzmir'in yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bugüne kadar 162 yapının yıkıldığı Kadifekale, yeni yüzüne kavuşabilmek için TOKİ'nin konutları Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmesini bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plana göre, Kadifekale Heyelan Bölgesi'nde yer alan konutların taşınmasından sonra, bölge rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.