İzmir Chp'de Ekrem Bulgun 8. Kez Başkanlığa Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı'nın 33

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) İzmir İl Teşkilatı ' nın 33 . Olağan Kongresi , daha önce 7 kez il başkanlığı yapan 78 yaşındaki Ekrem Bulgun ' un 8 . kez başkan seçilmesiyle sonuçlandı . Bulgun , 620 delegenin oy kullandığı kongrede 444 geçerli oyun 320 ' sini aldı .
Saat 11 . 45 ' te başlayan kongreye CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam , Güldal Mumcu , Abdürrezak Ertan , Ahmet Ersin , Bülent Baratalı , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , ilçe belediye başkanları ile İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de katıldı . Kongrede ilk olarak mevcut İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu kürsüye gelerek , açılış konuşmasını yaptı . Kongrede divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol seçildi .
Genel kurul başlamadan önce delegeler arasında yapılan oylamayla " İktidara Yürüyüş Kongresi " adı verilen kongrede oldukça hareketli dakikalar yaşandı . Kongreden önce resmen adaylığını açıklayan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel , genel kurul delegelerinden toplam 124 imza alması gerekirken 120 imza almasından dolayı seçime girme hakkını kaybetti . Ekrem Bulgun lehine 461 imza olduğu açıklandı . 120 imzayı bulduğu iddiasıyla divana başvuran Demirsoy ' un bu sayıya ulaşamadığı kaydedildi . Böylece " tek adayla "
seçime gidildi .

CHP GENEL SAYMANI ÖZYÜREK : " BU NASIL DEMOKRATİKLEŞME? "
Kongrede söz alan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek , ' ' AK Parti , ' Yaşadığımız süreç bir normalleşme , demokratikleşme sürecidir ' diyor . Herhangi bir demokratik normal ülkede , kitlesel tutuklamalara , gözaltılara tanık oldunuz mu? ' ' dedi .
Özyürek , AK Parti ' nin bir kez daha seçimleri kazanması halinde Türkiye ' de rejimin değişeceğini iddia ederek , ' ' Burada demokratik görevimizi yaparken , arkadaşlarımızı yöneticileri seçerken , bu tarihi görevimizi de unutmamamız gerekir . Pek çok ilde il kongresinin son aşamasına geliyoruz . Mayıs ' ta kurultayı yapacağız . Bu kurultay istikrarın yanında değişimin de gerçekleştirileceği bir kurultay olacaktır . Genel başkan önderliğinde yeni bir kadroyla , yeni hazırlıklarla iktidara yürüyüşü başlatacağız ' ' diye
konuştu .
Kongrede Divan Başkanı Kemal Anadol , kürsü konuşmalarının sona ermesi için verilen önergeyi oylamaya sundu . Konuşmaların sona ermesine ilişkin Rıfat Nalbantoğlu , Cevat Durak , Abdül Batur ve Aytekin Tunus imzalı önergenin kabul edilmesiyle kongre salonu bir anda karıştı . Henüz konuşmasını yapmayan Yüksel Demirsoy başta olmak üzere Konak İlçe Eski Başkanı Ali Yılmaz kürsüye yürüdü . " Delege olarak konuşma hakkımızı istiyoruz " diyen ikiliye Divan Başkanı Kemal Anadol izin vermedi . O andan itibaren salonda
büyük bir arbede yaşandı . Bazı delege ve izleyiciler kürsüye yürüyerek kürsünün önündeki çiçekleri Anadol ' a fırlattı . Bir delege Anadol ' un mikrofonunu alırken , itişmeler yaşandı . Karışıklık bir süre devam ederken , konuşma hakları için divan yeniden izin verdi .
Bir konuşma yapan Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz ' ın , " Özgürlük isteyen ' biat kültürüne hayır " , " Kapı kulluğuna son " , " Demokrasi istiyoruz " ifadelerini kullandığı konuşması büyük alkış aldı .

EKREM BULGUN ' UN 21 KİŞİLİK YÖNETİM LİSTESİ
Ekrem Bulgun başkanlığındaki yönetimde Hüseyin Mutlu Akpınar , Çetin Altındağ , Münip Altop , Şentürk Apaydın , Sedef Ark , Tülay Bayır , Aslı Çam Kılık , Hüseyin Çamaşırcı , Hüseyin Çetin , Figen Erol , Şeyhmuz Gezici , Bircan Gül , Necdet Işık , Ali Rıza Kaya , Volkan Koçanalı , Erdem Kolağası , Rıfat Özer , Mustafa Tosunlar , Figen Ülgen , Müjdat Ünsalan yer aldı . Dokuz kişilik İl Disiplin Kurulu ' nda da Levent Çılı , Halil Dedeli , Atilla Kara , Muhammet Kazdal , Yusuf Kurt , Ergüder Küçükefe , Hulusi Nazlım , Kerim Yılmaz ,
Necat Yılmaz yer aldı .
Mayıs ayında yapılacak kurultayda İzmir ' den oy kullanacak 48 kurultay delegesi ise şu isimlerden oluştu :
" Birol Ağırbaş , İsmail Akıncı , Adnan Alabay , Yusuf Baratalı , Abdül Batur , Ekrem Bulgun , Mehmet Ali Çalkaya , Serdar Değirmenci , Cevat Durak , Enver Dündar , Şener Erol , Mehmet Gönenç , Asker Güneş , Mustafa İnce , Hasan Karabağ , Rıdvan Karakayalı , Selçuk Karaosmanoğlu , Süleyman Kaya , Bekir Keskin , Aziz Kocaoğlu , Ali Rıza Koçer , İsmet Korkmaz , Sıtkı Kürüm , Mustafa Moroğlu , Rıfat Nalbantoğlu , Turgut Oğuz , Levent Ölçer , Ertam Özen , Yücel Özen , Ergun Özgün , Osman Özgüven , Mehmet Emin Öztürk , Kamil Okyay Sındır ,
Kadir Sinan , Tunç Soyer , Mehmet Süne , Tahir Şahin , Vasfi Şentürk , Hakan Tartan , Ercan Tatı , Aytekin Tunus , Mehmet Türkmenoğlu , Faik Tütüncüoğlu , İsmail Uygur , Sedat Uzunbay , Vefa Ülgür , Serdar Yasa , İdris Yavuzyılmaz . "

DEMİRSOY , BULGUN ' U TEBRİK ETTİ
Demirsoy , oyların sayılması bitmeden seçime tek aday olarak giren Ekrem Bulgun ' un yanına giderek , CHP geleneğinde her zaman olduğu gibi kazanan adayı tebrik ettiğini söyledi . Daha önce de Bulgun ile birlikte çalıştığını ifade eden Demirsoy , " İlçem ve örgüt olarak bundan sonra başkanımızın emrindeyim " dedi .
Sonuçlar açıklandıktan sonra kürsüye çıkan Bulgun şunları söyledi :
" Şimdi görevimiz hep beraber kırgınlıkları geri atıp CHP ' yi iktidar yapmaktır . Pırıl pırıl belediye başkanlarımız görevlerini layıkıyla yapıyorlar . Bundan sonra hep beraber çalışacağız ve İzmir ' e layık bir parti olacağız . İzmirliler bundan sonra CHP ' nin daima gülen yüzünü görecek ve sizlerden bu konuda yardım bekliyorum . "
( BŞ-YK-CC-Y )