İş Dünyası, İşsizliğe Karşı 'Vergi İndirimi' İstiyor

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Türkiye'deki işsizliğin üretim ve hizmet sektörü yatırımlarının arttırılmasıyla çözülebileceğini savundu

İş Dünyası, İşsizliğe Karşı 'Vergi İndirimi' İstiyor
  Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği ( MESİAD ) Yö ; netim Kurulu Başkanı Ali Doğan , Tü ; rkiye ' deki işsizliğin ü ; retim ve hizmet sektö ; rü ; yatırımlarının arttırılmasıyla ç ; ö ; zü ; lebileceğini savundu . Doğan , bu noktada da girişimcilerin ö ; nü ; ndeki bü ; rokratik engeller kaldırılarak , istihdam ü ; zerindeki vergi yü ; kleri ve diğer vergilerin azaltılmasını istedi .

MESİAD 11 . Olağan Genel Kurulu tamamlandı . Dernek binasında gerç ; ekleştirilen kongreye , mevcut başkan Ali Doğan ' ın hazırlamış olduğu tek listeyle gidildi . MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur ' un , Divan Başkanlığı ' nı ü ; stlenmiş olduğu genel kurula ; CHP Mersin Milletvekili Vahap Seç ; er , Mersin Ü ; niversitesi Genel Sekreter Vekili Yü ; ksel Ö ; zdemir , Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ( MTSO ) Meclis Başkanı Faik Burakgazi , Girişimci İş Kadınları Derneği ( GİŞKAD ) Yö ; netim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ ' ın yanı sıra ç ; ok sayıda davetli ve dernek ü ; yesi katıldı .

' İSTİHDAM Ü ; ZERİNDEKİ VERGİ YÜ ; KLERİ AZALTILMALIDIR '

MESİAD Yö ; netim Kurulu Başkanı Ali Doğan , Tü ; rkiye ' nin , bö ; lgenin ve Mersin ' in en ö ; nemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat ç ; ekerek , yaşanan sorunun da ancak ü ; retim ve hizmet sektö ; rü ; ndeki yatırımların artmasıyla ç ; ö ; zü ; lebileceğini sö ; yledi . Bu noktada da girişimcilerin ö ; nü ; ndeki bü ; rokratik engellerin kaldırılmasının yanında yatırım teşviklerinin de sektö ; rel bazda verilmesi gerektiğini kaydeden Ali Doğan , ' İstihdam ü ; zerindeki vergi yü ; kleri ve diğer vergilerin azaltılmasıyla işsizlik sorununun aşılacağına inanıyoruz . Buna ek olarak , bankaların ö ; zellikle yatırım yapmayı hedefleyen işadamlarına ferdi kredilerin yanında orta ve uzun vadeli yatırım kredisi vermesi , ü ; retim ve istihdamın arttırılmasını sağlayacaktır ' dedi .

Mersin ' i bir ' yatırım cenneti ' haline getirme ç ; abası iç ; inde olduklarını anlatan Doğan , Mersin ' in yeni bir sıç ; rama yaparak altın ç ; ağını yakalaması iç ; in yeni bir sü ; reç ; başladığının altını ç ; izdi . Kentte yaşanan olumlu gelişmelere karşın , eşsiz doğal gü ; zelliklere sahip olan sahillere nü ; kleer santral ve balık ç ; iftlikleri yapılmasının gü ; ndeme olmasının ise Mersin ' e yapılacak en bü ; yü ; k kö ; tü ; lü ; k olduğunu savunan Doğan , sö ; z konusu uygulamalardan bir an ö ; nce vazgeç ; ilmesi , belirtilen alanların turizme tahsis edilmesinin yerinde bir karar olacağını dile getirdi .

' İŞ DÜ ; NYASI OLARAK GELECEĞE GÜ ; VENLE BAKIYORUZ '

İşadamları olarak Tü ; rkiye ' nin geleceğine olumlu baktıklarını ifade eden Doğan , ' Yeter ki , yü ; zyıllardan bu gü ; ne ü ; lkemizin kü ; ltü ; r ve ahlaki değerlerini taşıyan ulularımızın , velilerimizin , filozof ve bilgelerimizin sö ; ylem ve yaşam felsefelerini kendimize rehber edinelim . Paylaşımcı ve adil olalım . Birbirimizi sevip sayalım . Eğer bunları başarabilirsek ; barış iç ; inde , ekonomisi gü ; ç ; lü ; , dü ; nya ö ; lç ; eğinde saygın , tü ; m vatandaşları mutlu ve refaha kavuşmuş bir devlet olmanın sevincini hep birlikte yaşarız ' diye konuştu .

Daha sonra MESİAD 2008-2009 Dö ; nemi faaliyet raporunun yanı sıra Denetleme Kurulu Raporu okunarak ü ; yelerce onaylanırken , derneğin gelir ve giderlerini iç ; eren raporlar ele alınıp oybirliğiyle kabul edildi . Tek listeyle gidilen seç ; imlerde Ali Doğan , yeniden başkanlık gö ; revine getirilerek gü ; ven tazelerken , yeni yö ; netimde şu isimlerden oluştu : ' Ahmet Akkurt , Ahmet Polat , Aziz Ö ; zcan , Bedrettin Gü ; ndeş , Doğan Kalkancı , Ferudun Gü ; ndü ; z , Fevzi Poyraz , Hü ; seyin Kış , Mehmet Deniz , Mehmet Hayri Sö ; nmez , Metin Ç ; etin , Murat Has , Mustafa Belice ve Sedat Gü ; mü ; ş . '