İdtm Dış Ticarette Sahne Alıyor

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Türk özel sektörünün ve Türk firmalarının yeni iş bağlantıları kurarak yurtdışına açılmasına yardımcı olmak amacıyla bir dizi organizasyon düzenledi.

İdtm Dış Ticarette Sahne Alıyor
Farklı organizasyonlara katılma imkanlarını firmalara sunan İDTM; işadamlarını Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenecek çeşitli programlara davet ediyor.

AB üyeliği ile birlikte ekonomisi gelişme gösteren, coğrafi yakınlığı ile Türk firmalarına avantajlar sağlayan Romanya'nın başkenti Bükreş'e düzenlenecek ticari heyet gezisi, İDTM ve Bükreş Dünya Ticaret Merkezi işbirliğiyle organize edilecek. 17-20 Mart 2010 tarihleri arasındaki ziyaret kapsamında tekstil, hazır giyim, moda endüstrisi, gıda endüstrisi, makine ve ekipmanları, otomotiv yedek parçaları, inşaat ve enerji sektörleri bir araya gelecek. Program kapsamında Türk ve Romen firmaları birebir görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca firmalar Romanya ekonomisi, işbirliği olanakları ve Romanya'da ticaretin nasıl yapıldığı konularında bilgilendirilecek.

İDTM'nin diğer organizasyonu ise Fransa'da gerçekleştirilecek. 28-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Fransa'nın Poitiers kentinde "Futurallia 2010 Uluslararası İş Görüşmeleri" için bir ticari heyet düzenlenecek. 30 ülkeden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 800'e yakın firmanın katılacağı Futurallia 2010'a Türk Fransız Ticaret Derneği de destek veriyor.

Futurallia 2010 kapsamında 2 gün boyunca firmalar organizasyona katılan diğer firmalarla önceden planlanmış yüz yüze ikili görüşmeler yapabilecek. Ayrıca bu uluslararası organizasyon işadamlarına başka firma ve kuruluşlarla networking imkanı da tanıyor.

İDTM'nin organize ettiği Türk-Cezayir İş görüşmelerini ise 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türk firmalarının Kuzey Afrika pazarına açılması hedefiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, Cezayir Dünya Ticaret Merkezi'nin organize edeceği iş adamı heyetiyle Türk işadamları, İstanbul'da bir araya gelecek.

Twente Dünya Ticaret Merkezi ve Doğu Hollanda Ticaret Odasının desteği ile İDTM'nin organizasyonuyla 24-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında Hollanda - Twente Ticari Heyet Programı gerçekleştirilecek. Organizasyon çerçevesinde Türk işadamları Hollanda'ya götürülecek.