Huaweı Türkiye Ar-ge Merkezi Açıldı

Dünya çapında Ar-Ge ve inovasyon merkezleri bulunan Huawei, 15. Ar-Ge merkezini İstanbul'da açtı.

Huaweı Türkiye Ar-ge Merkezi Açıldı
  Yeni nesil telekomü ; nikasyon ç ; ö ; zü ; mleri alanında dü ; nyanın ö ; nde gelen şirketlerinden Huawei , Tü ; rkiye Ar-Ge Merkezi ' ni bugü ; n İstanbul-Ü ; mraniye ' de aç ; tı . Huawei Tü ; rkiye Ar-Ge Merkezi aç ; ılışı , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Ç ; in Halk Cumhuriyeti Bü ; yü ; kelç ; isi H . E . Gong Xiaosheng , Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr . Tayfun Acarer ve Huawei yö ; neticilerinin katılımıyla gerç ; ekleşti .

Tü ; rkiye faaliyetlerine 2002 yılında başlayan Huawei ' in bugü ; n 500 ' ü ; n ü ; zerinde ç ; alışanı bulunuyor . Huawei , 3 yıl iç ; inde 350 ' si Ar-Ge Merkezi ' nde , 150 ' si Teknik Destek Merkezi ' nde olmak ü ; zere toplam 500 Tü ; rk mü ; hendise iş imkanı sağlamayı planlıyor .

Huawei Tü ; rkiye Ar-Ge Merkezi ' nde yerel ve uluslararası pazarların telekomü ; nikasyon ihtiyaç ; larına yö ; nelik ileri teknoloji ü ; rü ; n ve hizmetlerin geliştirilmesi amaç ; lanıyor . Bunlar arasında , katma değerli servisler , ü ; cretlendirme ve faturalandırma , ç ; ağrı merkezi ve mü ; şteri ilişkileri yö ; netimi gibi ü ; rü ; n ve hizmetler yer alıyor . Ayrıca , yazılım ü ; rü ; nleri , kablosuz teknolojiler ( 2G/3G/4G ) ve ALL-IP , sabit mobil yakınsama ( FMC ) , yeni nesil şebekeler ( NGN ) alanlarında analiz ve araştırmalar , ü ; rü ; n planlama , optimizasyon , performans iyileştirme ve pazar adaptasyonu uygulamalarının yü ; rü ; tü ; lmesi planlanıyor .

Aç ; ılış tö ; reninde konuşan Huawei Global Başkan Yardımcısı Jiang Yafei , ' Tü ; rkiye ' deki Ar-Ge Merkezi ile gü ; ç ; lü ; ve yenilikç ; i bir takım olacağız ve global telekomü ; nikasyon sektö ; rü ; nü ; n başarılı geleceği iç ; in birlikte bü ; yü ; yeceğiz . Ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde , operatö ; r , mü ; şteri ve kurumsal projeler odaklı ç ; alışan 350 ' den fazla Tü ; rk Ar-Ge mü ; hendis ekibinin oluşturulması iç ; in 50 milyon doların ü ; zerinde yatırım yapacağız ' dedi .

Tü ; rkiye ' deki Ar-Ge ç ; alışmalarını değerlendiren Huawei Yazılım Başkan Yardımcısı Huang Jian ise , ' Tü ; rkiye ' nin kaliteli Ar-Ge kaynakları ile Avrupa , Asya ve Afrika ' yı birleştiren coğrafi konumunu kullanarak , Ar-Ge uzmanlığımızı en iyi şekilde sunmayı , sü ; rekli gelişen Ar-Ge stratejimizi uygulamayı , mü ; şterilerimize daha iyi hizmet ve ü ; rü ; nleri zamanında sağlamayı ve Tü ; rkiye ' deki bilgi ve iletişim teknolojileri sektö ; rü ; nü ; n gelişimini teşvik etmeyi hedefliyoruz . Tü ; rkiye ' de kurduğumuz Ar-Ge merkezimizin , mü ; şterilerimiz , bilgi ve iletişim teknolojileri sektö ; rü ; ve Huawei iç ; in karşılıklı faydalar yaratacağına inanıyoruz ' dedi .