Hazro Kaymakamı'na Tepki

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Kaymakam Ertuğrul Egemen'in kendisini şikayet ettikleri gerekçesiyle sarf ettiği sözleri büyük tepki gördü.

Hazro Kaymakamı'na Tepki
  Hazro Kaymakam Ertuğrul Egemen ' in , sürdürülen bir proje nedeniyle kendisini şikayet ettikleri gerekçesiyle , " Beni şikayet eden şerefsizler " yönünde sarf ettiği sözleri büyük tepki gördü . Hazrolular , Kaymakam Egemen hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını isteyerek , yetkilileri göreve çağırdı .
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV ) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' nce Sosyal Destek Programı ( SODES ) çerçevesinde ' Genç Beyinler ' projesi hazırlandı . Proje doğrultusunda Diyarbakır ' daki bir dersane ile anlaşma yapılarak , ilçede dershane kuruldu ve 240 öğrenci bu dersaneye yazdırıldı . LGS , LYS ve SBS sınavlarına daha iyi hazırlanmaları için köyden gelen öğrencilerin öğle yemeği , öğretmen ücretleri gibi tüm giderleri ücretsiz karşılanmasına rağmen henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı
öğrencilerden 300 lira istendi . Parayı ödeyen öğrenciler bu kez de , 12 Haziran tarihinde sona ermesi gereken projenin sona erdirilmesi nedeniyle şoke oldu . Konuyu Valiliğe taşıyan öğrenci velileri , Kaymakam Egemen ' den beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı . Velilerin , kendisini şikayet ettiğini ve imza topladıklarını öğrenen Kaymakam Egemen , Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu ' nda Hazrolularla toplantı yaptı . Toplantıda vatandaşlar sorunlarını dile getirirken , Kaymakam Egemen ' in ise , " Beni şikayet eden
şerefsizler " dediği ileri sürüldü .
Egemen ' in , bu sözü üzerine vatandaşlar , konferans salonunu terk etti .
Cumhuriyet Meydanı ' nda bir araya gelen Hazrolu vatandaşlar ve esnaf , Kaymakam ' a sert tepki gösterdi . İlçe halkı adında açıklama yapan Hazro Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Baki Aktaş , Kaymakam ' ın iddia ettiği sözlerini bugüne kadar Hazro halkına yapılmış en büyük hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek , " Başta Sayın Başbakanımızı , İçişleri Bakanımızı , Diyarbakır Valimizi , Bölge Milletvekillerimizi göreve davet edip Hazro halkına sahip çıkılması gerektiğini bildiriyoruz ve Kaymakam Ertuğrul Egemen
hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyoruz " dedi .
Öğrenci velilerinden Latif Mehmetoğlu , iki çocuğunun proje kapsamanıda eğitim görmeleri için kayıt yaptırdıklarını belirterek , " Bizlere proje kapsamında öğrencilerin tüm masraflarının karşılanacağı söylendi . Ama kayıt yaptıktan sonra iki çocuğum için 600 TL istendi . Bu parayi ödeyemeyeceğimi söyleyince bana 500 TL taksit ile yaptılar . 200 TL ödedim geri kalanı ise taksitle ödeyebileceğimi söylediler . Ben de çocuklarımın eğitim için bunu kabul ettim " diye konuştu .
Öğrenci Selime Han ' ın ağabeyi İlyas Han da olayı doğrularken , " Hiçbir makbuz almadım . 300 TL ücret ödedik . Proje kapsamında eğitim verileceğini belirtmemizde ise tüm öğrencilerin 300 TL ödemeleri gerekiyor şeklinde bilgi verildi bize biz de ödedik " ifadelerini kullandı .
Öte yandan , haber için Hazro ' da bulunan basın mensuplarının Kaymakam Ertuğrul Egemen ile görüşme talebi ise Egemen ' in hafta içerisinde konuyla ilgili açıklama yapacağı gerekçe gösterilerek kabul edilmedi .