Google Facebook anlaşması

Facebook ve Google arasında imzalanan anlaşma ile iki site daha bir içli dışlı olacak: İşte internet devinin son yeniliği...

Google Facebook anlaşması
Google sosyal ağ sitelerine ilgisini sürdürüyor. Kendi uygulaması olan Buzz'ın yanı sıra geçenlerde MySpace durum mesajlarını gerçek zamanlı aramalarına ekleyen Google, şimdi de Facebook ile benzer bir anlaşmaya gitti. Google'ın geçtiğimiz yıldan beri Twitter mesajlarını da arama sonuçlarında eklemişti. Böylece arama motoru devi tüm büyük sosyal ağları kapsama alanına almış durumda.

Fakat Facebook ile yapılan anlaşmadan Google aslan payını alamadı. Çünkü Google'ın aramalarına katabileceği durum mesajları 400 milyon kişilik kullanıcıların değil, 3 milyon civarındaki hayran sayfalarını kapsıyor. Facebook'un durum mesajlarında aslan payı ise, Facebook'ta hissesi de bulunan Microsoft'a ayrılmış durumda.

Facebook yetkilileri, hem Google, hem de Microsoft'la yapılan arama anlaşmaları sonucunda herhangi bir ödeme almadıklarını, bunun sadece Facebook kullanıcı sayısını arttırmaya yönelik bir çalışma olduğunu açıkladılar.