Engelliler Sıkıntılarını Tiyatro İle Anlattı

Türkiye Turnesi'ne çıkan Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu, Belediye Düğün Salonu'nda Simavlı tiyatro severlerin karşısına çıktı

Engelliler Sıkıntılarını Tiyatro İle Anlattı
  Türkiye Turnesi ' ne çıkan Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu , Belediye Düğün Salonu ' nda Simavlı tiyatro severlerin karşısına çıktı . Tüm oyuncuların bedensel engellilerden oluştuğu Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosunda rol alan sanatçılara Simavlı üç engelli sanatçı da destek verdi .
2 perdelik " Engelsiz Hayat " isimli tiyatro oyununu sergileyen engelliler kent mimarisi karşısında karşılaştıkları sorunları trajikomik bir şekilde anlatmaya çalıştı . Sanat tiyatrosunda rol alan engelli oyuncuların eksik bedenleriyle sanata tutunma çabalarını ilgiyle izleyen Simavlılar ayakta alkış tuttu . Engellilerin inanılmaz bir performans sergilediği tiyatroya Simav Belediyesi de destek verdi . İzleyicileri bazen güldüren bazen de hüzünlendiren oyunda engellilerin gözünden kent mimarisinde yaşadıkları sıkıntılar , zorluklar ve çaresizlikleri trajikomik bir dille anlatıldı . 10 yıldır faaliyet gösteren ve ' Engelsiz Hayat ' isimli tiyatro oyunuyla Türkiye turnesine çıkarak tüm Türkiye ' yi il il , ilçe ilçe dolaşan Bedensel Engelliler Sanat Grubu üyeleri şimdiye kadar sahneye çıktığı tüm il ve ilçelerde yoğun bir ilgiyle karşılandıklarını ancak başka yerlere göre kendilerine çok daha fazla ilgi gösteren ve üç engelli oyuncu desteği veren Simavlıların katkılarının unutulmasının mümkün olmadığını kaydetti .