Chp'nin 1999'da Hadep İle Görüşmelerinde Rol Alan Mgc Başkanı Aydoğan'dan Açıklama

BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın Meclis'te (TBMM) yaptığı ''CHP heyetiyle görüştük'' iddialarının ardından dönemin İHD Mardin Şube Başkanlığını yapan ve o heyette olduğunu belirten Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, görüşmelerde geçen konular ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu

BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın Meclis'te (TBMM) yaptığı ''CHP heyetiyle görüştük'' iddialarının ardından dönemin İHD Mardin Şube Başkanlığını yapan ve o heyette olduğunu belirten Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, görüşmelerde geçen konular ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) merkezinde yaptığı basın açıklamasında Cemil Aydoğan şunları söyledi:
"Ben 1999 tarihinde bir insan hakları savunucusu olarak bölgemizde akan kardeş kanını durdurmak ve demokratik bir iradenin Millet Meclisi'ne yansıması amacıyla CHP ve HADEP arasındaki ittifakta koordinatörlük görevini yaptım. Kendi açımdan çalışmaları CHP Genel Merkezi'nde Sayın (Deniz) Baykal'la görüşerek yürütüyordum. Bu görevi yaparken hiçbir parti üyesi olmadığımı da burada belirtmek istiyorum. O dönemlerde barış ve demokrasi mücadelesinde bu iki partinin bir araya gelmesiyle mümkün olacağına
inanıyordum. Bugün ise siyasal ve toplumsal şartlar değişmiştir. Barış ve demokrasi mücadelesinde Avrupa Birliği (AB) kriterlerini ülkemizde hayata geçirmeye çalışan bu siyasal boşluğu AK Parti iktidarı doldurmuştur. Demokratik açılıma destek veren mgchaber.com'un sahibi, yazarı ve bir meslektaşınız olarak gördüklerimi doğru ve vicdan muhasebesini yaparak karşınızda bulunuyorum. Bu ittifak çalışmaları doğruydu. Sonuçta Sayın Baykal HADEP'in kamuoyu tarafından tanınan merkez yöneticilerini istemiyordu.
HADEP merkez yöneticileri de olacak bir ittifakta kendilerinin mutlaka seçilmelerini istiyorlardı. Sayın Baykal TBMM Genel Kurulu'nda bir milletvekilinin iddia ettiği cümlelerinin benzerlerini bana da söylemiştir. O ittifak çalışmalarında ben bir ara formül getirdim. Listelerde yer almak amacıyla bölgede demokrat sivil toplum başkanlarının adaylıklarını önerdim. Sayın Baykal bu teklife sıcak baktı. Bu sefer HADEP yöneticileri kabul etmedi. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasıyla beraber bu çalışmalar sona erdi.
Bu açıklama dışında bazı gazetelerde benimle ilgili ileri geri herhangi bir yorum veya açıklama beni bağlamamaktadır."