Çetin Doğan Ve Engin Alan Metris Cezaevi'ne Konuldu

'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında tutuklanan 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan, cezaevine konuldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkartılan Çetin Doğan ve Engin Alan, Metris Cezaevi'ne götürüldü. Yol boyu güvenlik önlemleri alınırken, Doğan ve Alan cezaevine yerleştirildi.

TUTUKLANMAYI BEKLEMİYORDUM

Mahkemenin ardından kısa açıklama yapar Çetin Doğan, mahkemenin tutuklama kararını beklemediğini söyleyerek, "asıl mücadele şimdi başlıyor" dedi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDILAR

Adliyeden çıkartılan Doğan ve Alan, cezaevine götürülmek üzere araca bindirilirken, avukatlar tarafından alkışlarla uğurlandı. Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Hukuki sorun yaşanıyor. Türkiye'de hukuk ciddi şekilde tehlike altında. Ülkemizin başta gelen sorunu yargının bağımsızlığıdır. Bu konuda ciddi sorunlar var. Yargılamanın içeriğini etkilememek için bu aşamada herhangi bir şey söylemiyoruz. Ortada iki tane plandan söz ediliyor. Birisi sahte, kurmaca, belli bir oligarşik güç tarafından hazırlanmış, birisi Genelkurmay kayıtlarında olan resmi plan. İçten, samimi, ayrıntılı açıklamalarımıza rağmen bir sonuç alamadık. Bir çelişkiyi açıklamak istiyorum; tutuklanan müvekkilimiz ve diğer general Engin Alan 1. Ordu bünyesinde görevli. Suçlanan madde 147. yada 312. nereden Tekirdağ'dan İstanbul'a kadar olan alanda Ankara'yı devirmek. Türkiye mutlaka aydınlık güçlere ulaşacaktır. Bütün halkın demokrasiye olan inancı ile Türkiye aydınlık günlere ulaşacaktı" şeklinde konuştu.

Ne savcılıkta, ne de sorgu sırasında müvekkiline yönelik somut bir suçlama olmadığını ifade eden Ülgen, "Yalnız Çetin Doğan'a değil, Engin Alan komutanımıza karşı somut bir suçlama yok. Sadece falan şunu demişti, filan şunu demişti. Balyoz denen plan kurmaca. 11 sayfalık belge. Belgede imzası yok. Tutuklama gerekçesi kuvvetli suç şüphesi. Askeri savcıdaki bilirkişi raporunu sadece sahte Balyoz planı ile ilgili" dedi.