Bölge bölge sıcaklık ve yağış

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen hava sıcaklıkları ve yağış miktarı hakkında bilgi veren Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, sıcaklıkların fazla artmayacağını söyledi.

Bölge bölge sıcaklık ve yağış
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bahar aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 0,5 ila 2 derece üzerinde seyretmesini beklediklerini bildirdi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen hava sıcaklıkları ve yağış miktarı hakkında bilgi verdi.

Bu dönemde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceğini tahmin ettiklerini belirten Çağlar, ''Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sıcaklığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde 1-2, diğer yerlerde 0,5-1 derece normalin üzerinde olması bekleniyor'' dedi.

Trakya bölgesinde 11-15 Şubat tarihleri arasında normalin üzerinde ve sürekli yağışlar meydana geldiğini hatırlatan Çağlar, baharda Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine mevsim normallerinden daha az, Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerine mevsim normalleri civarında yağış düşmesini beklediklerini söyledi.