Biyoloji Derslerinde Kurbağa Kesmek Tarihe Karışıyor

Dünyanın ilk akıllı tahta üreticisi Smart firması tarafından geliştirilen interaktif akıllı tahta ile biyoloji derslerinde kurbağa kesmek tarihe karışıyor.

Biyoloji Derslerinde Kurbağa Kesmek Tarihe Karışıyor
Kurbağalar artık dijital ortamda kesilecek ve çok daha kapsamlı şekilde incelenecek.
Akıllı tahta üreticisi Smart, yeni ürettiği dokunmatik akıllı tahta ile eğitimde çığır açıyor. Akıllı tahta, Biyoloji laboratuarında kurbağayı kesmek yerine deri, kas ve damarlarını ekranda tabakalar olarak ayrıştırabiliyor. Geometri dersinde öğretmenin parmağıyla çizdiği yamuk yuvarlağı kendiliğinden mükemmel bir daireye dönüştürebiliyor. Coğrafya dersinde anlatılan şehrin uydudan görüntüsü de internetten akıllı tahtaya yansıtılıyor.

Smart Ürün Müdürü Elvan Alver, bu akıllı tahta ile eğitim sisteminde de yeni bir çığır açıldığını belirterek, "İnteraktif akıllı tahta, sınava giren öğrencilerin soruları uzaktan kumanda ile bir tuşa basarak cevaplayıp, ders bitmeden sınav sonucunu öğrenebildiği, sınav notlarının listesinin doğrudan yazılımdan alındığı, tüm dersin kaydedilerek istenirse ses ve görüntü de içeren şekilde farklı formatlarda kaydedilerek evde tekrar için öğrencilere e-posta ile gönderilebildiği bir sistem. Biyoloji
derslerinde kurbağalar laboratuarlarda kesiliyordu bu artık tarihe karışıyor. Çünkü akıllı tahtada kurbağayı kesip, iç organlarını ve kas sitemini tüm ayrıntılarıyla büyük ekrandan inceleyebiliyoruz" dedi.
Geleceğin akıllı sınıfları için ürünler geliştiren ve üreten Smart, Lütfi Kırdar'daki Educashow Fuarı'nda bir örnek sınıf kurarak öğrenci ve öğretmenlere akıllı tahtayı deneme imkanı sundu. Akıllı tahtada küçük bir coğrafya testine tabi tutulan öğrenciler, soruları ellerindeki kumandalar ile yanıtladı. Şıkları ellerindeki kumandalar ile yanıtlamanın rahatlığına varan öğrenciler, akıllı tahtanın hünerlerini şaşkınlıkla izledi.

SMART standında kurulan sınıfta Smart Board interaktif akıllı tahtalar, Smartdöküman kamera, sınıf içi seslendirme sistemi smart audio, smart notebook math tools orta öğretim için özel matematik programı, smart slate kablosuz defter, smart Podium 22 inch geniş LCD dokunmatik ekran ve ortaöğretimdeki öğrencilerin rakamlara, anaokulundaki miniklerin renklere karelere basarak kullandığı smart response yanıtlama sistemleri yer alıyor.