Baykal hakkında bir şok iddia daha

CHP-HADEP ittifakı görüşmelerini 1999 yılında gerçekleştiren dönemin İHD Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan şok bir iddiada bulundu. Aydoğan, Baykal 'PKK'nın Avrupa sorumlusuyla da görüştü' dedi.

  BDP ' li Sırrı Sakık ' ın , &ldquo ; Baykal bizden 20 militan istedi&rdquo ; sö ; zlerinin ardından 1999 yılındaki CHP-HADEP ittifakı gö ; rü ; şmelerini gerç ; ekleştiren dö ; nemin İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan ' ın iddiaları adeta şok etkisi yarattı .

Aydoğan , Baykal &ldquo ; PKK ' nın Avrupa sorumlusuyla da gö ; rü ; ştü ; &rdquo ; dedi . Aydoğan , &ldquo ; O dö ; nem bana CHP ile HADEP arasındaki ittifak iç ; in katkı sunulması ö ; nerildi . Gö ; rü ; şmeleri ben gerç ; ekleştiriyordum ve bizzat Baykal ' la gö ; rü ; şü ; yordum . Kapısı bana sü ; rekli aç ; ıktı&rdquo ; şeklinde konuştu .

BAYKAL MİLİTAN İSTEDİ

Gö ; rü ; şmeler devam ederken , Baykal ' ın kamuoyu baskısındanda ç ; ekindiğini aktaran Aydoğan , bundan dolayı listesine almak istediği isimlerin , kamuoyunun tanıdığı HADEP ' li isimler olmasını istemediğini aktardı . Buna ç ; ö ; zü ; m olarak Baykal ' ın gerekirse dağda olup da isimleri bilinmeyen militanlara razı olduğunu iddia eden Aydoğdu şunları aktardı :

GÖ ; RÜ ; ŞME AYARLA

&ldquo ; Sırrı Sakık , Murat Bozlak , Sedat Yurttaş gibi HADEP ' in genel merkezdeki ö ; nemli isimleri , partinin genel merkezindeki isimlerin Baykal ' ın listesine girmesini istiyordu .

Ancak Baykal da , ' Prosedü ; re uygun 18 sade insan gö ; nderin , isterse dağdaki adam olsun . Ben hepsini milletvekili yaparım . Ama sizin durumunuz beni sıkıntıya dü ; şü ; rü ; r , siz aday olmayın . Onları seç ; ilecek yerlere koyarım ' diyordu .

Bir gü ; n beni yine ç ; ağırdı ve ' Cemil beni bunların elinden kurtaramaz mısın? Avrupa ' da bunların sorumlu morumluları yok mu ' dedi . Ben de gü ; lerek ' Vardır ' dedim . Liderleri Avrupa ' dadır . Ama Avrupa sorumluları da var ' dedim .

Ardından Baykal bana ' Sen ve Ahmet Tü ; rk , başımın ü ; stü ; nde yeriniz var . Ama 18 yeni isim getirin . İstersen dağdaki insanı getir . Yeter ki Yü ; ksek Seç ; im Kurulu geri ç ; evirmesin ' dedi .

Deniz Baykal bunu bana kendi makam odasında deklare etmiştir . &rdquo ; Aydoğan bü ; tü ; n bunlar yaşanırken Baykal ' ın kendisine şu sö ; zleri sö ; ylediğini de iddia etti : ' Telefonlar dinlenir . Korkarım . Devletin iti , miti var . Dışarıya yayılırsa rezil oluruz . '

MAKAMINDA KONUŞTUK

İttifak gö ; rü ; şmeleri kapsamında Baykal ' la 10-15 defa makamında gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; kaydeden Aydoğan , Baykal ' ın PKK ' nın Avrupa sorumlusuyla gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; ileri sü ; rdü ; .

Aydoğan şunları ileri sü ; rdü ; : &ldquo ; CHP Genel Merkezi ' ndeki makamında gö ; rü ; şü ; yorduk . Baykal ' ın Ö ; zel Kalemi Nesrin Baytok idi . Baykal HADEP ' in Genel Merkezi ' ndeki Sırrı Sakık , Murat Bozlak , Sedat Yurttaş gibi isimlerden kurtulmak , onları devre dışı bırakmak iç ; in PKK ' nın Avrupa sorumlularıyla gö ; rü ; şmek istedi .

Bana ' Bunlar beni sıkıntıya dü ; şü ; rü ; yorlar ' dedi . Avrupa sorumlularıyla gö ; rü ; şmesini sağlamaya ç ; alıştım ama bir sü ; re sonra bana ' Ö ; rgü ; tü ; n Avrupa sorumlularından Tuncelili biri gelip benimle gö ; rü ; şecek ' dedi .

Kimdi , neydi bilmiyordum ama gelip Ankara ' da Baykal ' la gö ; rü ; ştü ; . Tanıyamadım . Muhtemelen , benimle gö ; rü ; şü ; rken başka kanallarla da gö ; rü ; şü ; p Avrupa sorumlularına ulaşmıştı . &rdquo ;

SES KAYDI DA VARDI AMA KAYBOLDU


Kendisinin aslen CHP kö ; kenli olduğunu ve bir dö ; nem CHP Kızıltepe İlç ; e Başkanlığı iç ; in Baykal ' ın kendisine gü ; vendiğini kaydeden Aydoğan , &ldquo ; O dö ; nem beni ve Ahmet Tü ; rk ' ü ; CHP ' li kabul ediyordu ve ikimize gü ; veniyordu .

Bende gö ; rü ; şmelerin ses kaydı da vardı . Gizli olarak sesleri alıyordum ki , konuşmaları unutmayayım . Akşam gelip dinliyordum ve değerlendirme yapıyordum . O da kayboldu&rdquo ; dedi .