Başbakan'a gökyüzünde pankartlı destek

Erdek'teki parola ve işaret iddialarının ardından Nevşehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a pankartlı destek geldi.

Başbakan'a gökyüzünde pankartlı destek
Erdek'teki parola ve işaret iddialarının ardından Nevşehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a pankartlı destek geldi. Kapadokya Platformu, üzerinde 'Parola: Adam Gibi Adam İşaret: Başbakan' yazan pankartı bir balon sepetine asarak Başbakan'a destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede yer alan, Erdek'teki parola ve işaret iddialarının ardından Nevşehir'de aralarında çeşitli kesimlerden 100 kişinin bulunduğu Kapadokya Platformu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için ilginç bir yol seçti. Platform üyeleri üzerinde, 'Parola: Adam Gibi Adam. İşareti: Başbakan Yürekli Adam Sonuna Kadar Seninleyiz' yazan 3 metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğundaki bez afişi Kapadokya'da turistlere sıcak hava balon turlarının yaptırıldığı Anatolians Balloons şirketine ait bir balon sepetine astı. Alman ve İspanyol turistlerin bindiği ve aynı zamanda 35 kişi kapasitesiyle dünyanın en büyük sıcak hava balonu olan balon sabah erken saatlerde Göreme beldesinden havalanırken dev afiş de gökyüzünde dalgalandı.

Kapadokya Platformu konuyla ilgili basın kuruluşlarına gönderdiği ve "Son günlerde basından yakinen takip ettiğimiz vicdan ve izan sahibi her demokrat Türk vatandaşını son derece ilgilendiren aşağıdaki konu hususunda açıklama yapmak zaruri olmuştur" şeklinde başlayan bültende şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin her Sayın Başbakanı, Türk vatandaşlarının değerli oyları ile demokratça seçimle gelir ve beğenilmezse aynı usulle gider. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na saygı; ülke onuru ve şerefinin bir göstergesidir. Ülkesini seven her Türk vatandaşının oy versin-vermesin, sevsin-sevmesin ülkesinin yöneticisi konumundaki Sayın Başbakan'ına azami saygı göstermesi bir vatandaşlık gereğidir. Bu yüce ülkenin Sayın Başbakanı'na edepsizlik ve saygısızlık,
hiç kimsenin ya da hiç bir kurumun haddine değildir. Ülkemizin dünya nezdinde her geçen gün itibar kazandığı bugünlerde maalesef ülke adına onur kırıcı yaşanan olaylar, dünya kamuoyunda ülkemizi hiç de hak etmediği seviyesiz bir duruma düşürmektedir. Bu onur kırıcı duruma ülkemizin gözbebeği olarak gördüğümüz ve her zaman gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) adının karıştırılması bizleri ayrıca derinden üzmektedir. Peygamber ocağı olarak gördüğümüz bu güzide kurumumuzun, önce hukukun üstünlüğüne ve vazgeçilmez demokrasiye gönülden bağlı olduğuna inanmak istiyoruz. Sahibi büyük Türk halkı olan bu kahraman ordumuzu hiç kimse aşağılayamaz, aşağılatamaz ve aşağılanacak duruma sokamaz.
Kahraman ordumuzun prestijini, onurunu düşürenler hak etmediği durumlara sokanlar, halkın vicdanında zaten en ağır şekilde cezalandırılmaktadırlar. Kısaca herkes ve her kurum haddini bilmelidir. Ülkenin şerefi, haysiyeti ve onuru her şeyin üstündedir. Burası ne Irak, ne Afganistan, ne de muz cumhuriyetidir.

Burası yüce Türk halkının oluşturduğu şerefli Türkiye Cumhuriyeti'dir."