Aziziye'nin Adaş Yöneticileri Gönül Yaptılar

Erzurum'un Aziziye ilçesinin adaş olan yöneticileri, Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz, başarılı çalışmaları ile takdir topluyorlar.

Aziziye'nin Adaş Yöneticileri Gönül Yaptılar
  Kaymakam Ç ; obanoğlu ile Başkan Cengiz , Mahalli İdareler seç ; imlerinin ardından ilç ; eye bağlı Ağö ; ren Mahallesi ' nde kavga eden iki aileyi barıştırdılar . Ağö ; ren Mahallesi ' nde 29 Mart Mahalli İdareler Seç ; imleri ' nin ardından 25 yıllık muhtar Hamit Canpolat , gö ; revi Fariz Yavili ' ye devretmiş , 11 Eylü ; l 2009 tarihinde de teravih namazı sonrası kavga ç ; ıkmıştı . Kavga sonucu iki aileden 16 kişi ç ; eşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı .
Aynı mahallede ikamet eden iki aile arasındaki husumeti gidermek isteyen Aziziye Kaymakamı Fatih Ç ; obanoğlu ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz , Mevlid Kandili akşamı aile bü ; yü ; kleriyle ayrı ayrı gö ; rü ; şerek ikna etmeyi başardılar . Aileleri ikna eden Ç ; obanoğlu ve Cengiz , AK Parti İlç ; e Başkanı Ahmet Gü ; l ' ü ; n de katıldığı tö ; renle yeni muhtar Fariz Yavili ' nin evinde iki aileyi bir araya getirdi .

MAKSADIMIZ GÖ ; NÜ ; L YAPMAK
Barışma tö ; reninde ilk konuşmayı yapan Kaymakam Ç ; obanoğlu , ' Ö ; ncelikle herkese hoş geldiniz diyorum . Biz sizin mahallenize geldik , ama iki aile bir araya geldiği iç ; in sizler hoşgeldiniz . Kandil mü ; nasebetiyle sizleri ziyaret ettik , bizleri kabul ettiniz , karşıladınız . Maksadımız gö ; nü ; l yapmak , kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldırmak . Geç ; miş zaman tatsız bir hadise yaşanmış . İnşallah bu acı olayı hep beraber unutup , yeni bir sayfa aç ; mak iç ; in bir aradayız . Zaten o olayın ü ; zerine hepiniz ü ; zü ; ldü ; nü ; z .
Sizlerle gö ; rü ; ştü ; k , olgunluk gö ; sterdiniz ve olayların devamı yaşanmadı . Olayın akabinde bugü ; nlere geldik . Hep beraber , sizlerin kucaklaştığınızı gö ; rmek iç ; in buradayız . İnşallah bu olayın benzeri yaşanmaz , kalpler kırılmaz . Belediye başkanımız sağ olsun , ö ; nderlik etti ve bu buluşmayı kendisi tertip etti . Mü ; barek gecede taraflarla gö ; rü ; ştü ; k ve bizleri ü ; zmediniz . Bugü ; n hep birlikte kucaklaşıyoruz . Bizleri kırmadığınız iç ; in hepinize teşekkü ; r ediyorum . Bundan sonra iki ailenin de bü ; yü ; klee grinö ; revler dü ; şü ; yor .

Bö ; yle olayların yaşanmaması iç ; in kü ; ç ; ü ; klere sahip ç ; ıkarlar ve inşallah bö ; yle olaylar bir daha yaşanmaz ' dedi .
İki dargın tarafından barışmaktan mutlu olduklarından emin olduğunu ifade ederek sö ; zlerine başlayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz , ' Ama , inanın biz sizlerden daha mutlu olduk . Ç ; ok ciddi bir haz ve bü ; yü ; k keyif aldık . Aranızda bulunmaktan dolayı ç ; ok mutluyuz . Bu barış merasimine katılarak bizleri memnun ve mutlu ettiğiniz iç ; in sizlere ayrıca teşekkü ; r ediyorum . Dargınlıkların ve kavganın iyi olmadığını , hele aynı mahallede , aynı havayı soluyan insanların birbirine kırgın olmaları kadar kö ; tü ; bir durum olamaz . Sebep ne olursa olsun , inşallah bugü ; nden itibaren mahallemizde bembeyaz bir sayfa aç ; ılır . Burada da barış ve huzur ortamı sağlanmış olur . Bundan sonra mahallemizin ileri gelenlerine ve bü ; yü ; klerine ö ; nemli gö ; revler dü ; şü ; yor ' şeklinde konuştu .

Başkan Cengiz , aile bü ; yü ; klerini kucaklaşmaya ve helalleşmeye davet ederek sö ; zlerini tamamladı . Eski ve yeni muhtar ile aile bü ; yü ; kleri daha sonra Kaymakam Fatih Ç ; obanoğlu ile Başkan Fatih Cengiz ' in yanında birbirleriyle kucaklaşarak , helalleştiler .

ESKİ VE YENİ MUHTARDAN TEŞEKKÜ ; R
Muhtar Fariz Yavili , Kaymakam Ç ; obanoğlu , Başkan Cengiz ve İlç ; e Başkanı Gü ; l ' e hayırlı bir buluşmaya vesile oldukları iç ; in teşekkü ; r etti . Olayın meydana gelmesinden dolayı kendilerinin de ü ; zgü ; n olduğunu ifade eden Yavili , basit bir olayın bü ; yü ; tü ; lmesinden ü ; zü ; ntü ; duyduklarını , fakat sonucun tatlıya bağlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi .
Aynı mahallede , aynı havayı teneffü ; s ettiklerini dile getiren eski Muhtar Hamit Canpolat ise , ' Kö ; yü ; mü ; zde herkes birbirinin akrabası . İnşallah bu tü ; r ü ; zü ; cü ; olaylar bir daha meydana gelmez . Bu konuda biz ü ; zerimize dü ; şeni yapacağız . Barışa vesile olanlara da teşekkü ; r borç ; luyuz ' ifadelerini kullandı .

Kaymakam Ç ; obanoğlu ile Başkan Cengiz ' in ilç ; e iç ; in bir şans olduğunu dile getiren Suat Burak isimli mahalle sakini de , ' Hem kaymakamımız , hem de başkanımız halkın iç ; inde , halkla birlikteler . Bö ; yle giderse biz kaymakamımızın ve başkanımızın anıtını dikeriz . Allah yardımcıları olsun ' sö ; zleriyle teşekkü ; r etti .

Mahalle sakinleri daha sonra birlikte Aziziye Belediyesi ' nin faaliyetlerinin yer aldığı sunumu izledikten sonra , sorunlarını ve beklentilerini Kaymakam Ç ; obanoğlu ile Başkan Cengiz ' e aktardılar .